Parmazán

Parmazán (nebo také Parmezán či Parmigiano Reggiano) je sýr původem z Itálie. Je silně aromatický se zrnitou texturou a máslově žlutou barvou, vyráběný tradiční recepturou z 15 století. Tajemství intenzivní chuti spočívá v použití nepasterizovaného mléka a zrání po dobu -- 18-48 měsíců v závislosti na typu sýra a výrobci.
Chutí jsou podobné rovněž sýry Grana Padano nebo Gran Moravia, které dnes seženete v každém supermarketu.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Recepty obsahující Parmazán
- Těstoviny s anglickou slaninou, pórkem a žampiony sypané parmazánem
- Gnocchi s kuřecím masem a špenátovo-smetanovou omáčkou
- Houbové rizoto s kuřetem
- Salát Caesar s kuřecím masem
- Cibulové kroužky
- Špagety na boloňský způsob
- Těstovinový salát s parmazánem
- Bůček na červeném víně
- Těstoviny s hráškem a pancettou
- Penne těstoviny s italskou rajčatovou omáčkou, vodkou, smetanou a parmazánem
- Zapečená cuketa s rajčaty a parmazánem
- Manicotty – italská sýrová pochoutka
- Tradiční boloňská omáčka
- Krevety s cuketovými nudlemi a pestem
- Bazalkové pesto
- Lasagne Bolognese
- Spaghetti carbonara
- Kuřecí prsa v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
- Pesto z pečených červených paprik
- Špagety na kari
- Těstoviny s pestem z pečených paprik a rukolou
- Rychlé těstoviny s cherry rajčaty, rukolou a parmazánem
- Rýže s kuřetem a hráškem
- Květáková kaše s parmazánem
- Zeleninová ovesná kaše s volským okem
- Kuřecí masové kuličky se špagetami
- Těstoviny s kuřecím masem, listovým špenátem, smetanou a parmazánem