Rajčatová polévka
Rajčatová polévka s parmazánem je lahodný a zdravý pokrm plný bohaté chuti čerstvých rajčat a aromatického sýra. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře, kterou snadno připravíte doma během půl hodiny. Díky parmazánu získá polévka jemnou krémovou texturu a výraznou chuť, která potěší každého milovníka italské kuchyně.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a krátce orestujeme.
3.
Přidáme nakrájená rajčata (pokud používáme čerstvá, předem je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky).
4.
Přidáme cukr, sůl a pepř, krátce podusíme, pak zalijeme vývarem.
5.
Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut.
6.
Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
7.
Vmícháme nastrouhaný parmazán, necháme ho v polévce rozpustit.
8.
Podáváme ozdobené trochou parmazánu.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
180.72 kcal |
Protein |
6.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.24 g
9.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.85 g
2.97 g
|
Reklama
Reklama