Krémová rajčatová polévka s čínskými nudlemi

Tato polévka má hustější konzistenci, protože je v ní rozmixovaná kořenová zelenina. Díky tomu má skvělou chuť po zelenině a rajčatech. Při podávání vkládáme čínské nudle a díky tomu je polévka sytá a dá se použít jako přesnídávková polévka.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Přidáme bobkový list, hřebíček, nové koření a restujeme.
2.
Po opečení posypeme hladkou moukou a zalijeme passatou společně s vývarem. Do polévky přidáme nakrájené rajčata a vaříme asi 30-40 minut.
3.
Po změknutí zeleniny odstavíme z plotny, vyndáme z polévky bobkové listy a tyčovým mixérem rozšleháme na krém. Polévku můžeme osolit a cukrem dosladíme podle toho jak, má kdo rád sladkou polévku.
4.
Čínské nudle si připravíme podle návodu a nebo můžeme polévku vrátit na plotnu a nudle uvařit přímo v polévce.
5.
Po změknutí nudlí můžeme podávat ozdobené nasekaným libečkem nebo petrželkou.

Od: Petuler, 29.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
184.25 kcal
Protein
6.49 g
Sacharidy
z toho cukr
35.13 g
11.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.11 g
0.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama