Krémová rajčatová polévka s čínskými nudlemi

Tato polévka má hustější konzistenci, protože je v ní rozmixovaná kořenová zelenina. Díky tomu má skvělou chuť po zelenině a rajčatech. Při podávání vkládáme čínské nudle a díky tomu je polévka sytá a dá se použít jako přesnídávková polévka.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Přidáme bobkový list, hřebíček, nové koření a restujeme.
  2. Po opečení posypeme hladkou moukou a zalijeme passatou společně s vývarem. Do polévky přidáme nakrájené rajčata a vaříme asi 30-40 minut.
  3. Po změknutí zeleniny odstavíme z plotny, vyndáme z polévky bobkové listy a tyčovým mixérem rozšleháme na krém. Polévku můžeme osolit a cukrem dosladíme podle toho jak, má kdo rád sladkou polévku.
  4. Čínské nudle si připravíme podle návodu a nebo můžeme polévku vrátit na plotnu a nudle uvařit přímo v polévce.
  5. Po změknutí nudlí můžeme podávat ozdobené nasekaným libečkem nebo petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 184.25 kcal | Protein: 6.49 g | Sacharidy: 35.13 g | z toho cukr: 11.69 g | Tuk: 1.11 g | z toho nas. MK: 0.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2628-kremova-rajcatova-polevka-s-cinskymi-nudlemi