Bramborová krémová polévka

Dnes mám pro vás trošku jiný recept na bramborovou polévku. Na své si přijdou milovníci hutných krémů.

Reklama

Ingredience

    • nebo

Kořenová zelenina

Na posypání

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
2.
Orestujeme dozlatova na másle a poté přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku a vaříme, dokud zelenina s brambory nezměknou. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
4.
Máme-li zeleninu a brambory měkké, odebereme si dvě sběračky bez vývaru stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do krému. Bude-li polévka příliš hustá, doředíme vývarem či vroucí vodou.
5.
Dochutíme, dosolíme a vrátíme kostky zeleniny a brambor zpět.
6.
Polévku můžeme na talíři posypat kolečky pórku a petrželkou. Lze podávat i jako hlavní chod s pečivem.

Od: Šárka75, 3.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
156.29 kcal
Protein
4.49 g
Sacharidy
z toho cukr
28.45 g
4.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.50 g
0.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama