Bramborová polévka s hlívou

  • Přidat foto

Krásně hustá polévka z několika základních surovin a výborné hlívy ústřičné. Můžete si ji dát i jako večeři.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky.
2.
Hlívu lehce očistíme a nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve větším hrnci sádlo, přidáme hlívu a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou smíchanou s paprikou. Krátce restujeme, promícháme a zalijeme vodou.
3.
Přidáme brambory, sůl, pepř a kmíny. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme do změknutí brambor.
4.
Před koncem vaření dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

Od: Ráďa 78, 27.1.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, houby, brambory

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
180.58 kcal
Protein
4.02 g
Sacharidy
z toho cukr
23.25 g
1.51 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.94 g
3.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.