Bramborová polévka s ovesnými vločkami

Bramboračka s tradiční chutí nemusí být zahuštěná jen bílou moukou. Zkuste variantu s ovesnými vločkami. Polévka zasytí a může být i k večeři. Je dobré připravit si ji předem a poté přihřát, ovesné vločky potřebují delší čas.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, dáme ovesné vločky a chvíli restujeme. Pozor, aby ovesné vločky nezhnědly!
3.
Zalejeme vodou a přidáme brambory. Ochutíme kořením kromě majoránky a přimícháme prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí brambor.
4.
Nakonec vmícháme majoránku rozetřenou v dlaních a vaříme poslední 2 min.

Od: Iva V, 27.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
239.88 kcal
Protein
4.83 g
Sacharidy
z toho cukr
31.38 g
1.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.92 g
3.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama