Ovesná polévka s černou čočkou
Luštěniny jsou výtečné, ale je třeba delší příprava a často musíte myslet na to, abyste si luštěninu nezapomněli přes noc namočit. To neplatí v případě černé čočky. Chutná výborně a je uvařená opravdu rychle.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a rychle orestujeme ovesné vločky. Dbejte na to, aby vám nezhnědly.
                2.
                    Základ zalijte vodou a přidejte brambory a černou čočku. Ochuťte solí, pepřem, bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vařte na mírnou teplotu do změknutí brambor a čočky.
                3.
                    Nakonec vmíchejte rozetřenou majoránku a povařte jen krátce.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                257.56 kcal  | 
            
Protein  | 
                8.23 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     32.65 g 
                    1.19 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     9.34 g 
                    3.49 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



