Čočková polévka s ovesnými vločkami

Luštěniny by se na našem stole měly objevovat co nejčastěji. Polévky jsou ideální příležitost, jak najít luštěninám místo v našem jídelníčku. Polévka zahuštěná ovesnými vločkami vám hned zachutná.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme přes noc, abychom zkrátili dobu varu.
2.
Dáme vařit ve stejné vodě se lžičkou soli do měkka.
3.
Očistíme mrkev, nakrájíme na kolečka a přidáme vařit do hrnce s čočkou (čočku vaříme asi 20 min, mrkev 10 min).
4.
Ve větším hrnci opečeme na sádle ovesné vločky, posypeme vegetou a zalejeme vývarem s uvařenou čočkou a mrkví.
5.
Krátce povaříme a dochutíme solí. Necháme půl hodiny, ovesné vločky zahustí polévku. Poté přihřejeme a podáváme.

Od: Iva V, 16.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 2 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, luštěniny, ovesné vločky

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
112.26 kcal
Protein
4.20 g
Sacharidy
z toho cukr
14.11 g
2.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.34 g
1.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí