Pórková polévka s ovesnými vločkami
Krásně hustá pórková polévka, kterou připravíte bez nutnosti zahušťovat moukou. Hodí se i jako snídaně nebo večeře.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nakrájíme pórek na kolečka a propereme na sítku. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme ovesné vločky.
2.
Zalijeme vodou a dobře promícháme. Přidáme pórek, brambory a mrkev. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké proužky.
3.
Ochutíme vegetou a prolisovaným česnekem a vaříme 10 až 15 minut. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.
4.
Můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná polévka asi 1 hodinu po uvaření. Ovesné vločky ji krásně zahustí.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 20 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč |
Kategorie: | polévka, česká, zelenina, ovesné vločky, vegetariánské, veganské |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
123.92 kcal |
Protein |
2.75 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.21 g
2.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.23 g
0.46 g
|