Pórková polévka s pohankou
Výborná polévka, která je díky pečlivému rozmixování krásně hladká. Zahuštěná je výtečnou pohankou, proto nezatíží vaše zažívání.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Pórek nakrájíme na drobnější kusy. Vezmeme hrnec se širokým dnem a rozehřejeme olej. Dáme restovat pórek a přidáme pohankové vločky. Za stálého míchání restujeme na nižší teplotu, dokud pórek částečně nezměkne.
2.
Zalijeme vodou a přidáme zeleninový bujón. Společně povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
3.
Vypneme a dochutíme smetanou a pepřem. Sůl obvykle není třeba.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 10 min vaření 15 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | polévka, česká, zelenina, vegetariánské, bezlepkové |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
266.50 kcal |
Protein |
3.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.42 g
2.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.45 g
5.08 g
|