Pórková polévka s pohankou

Výborná polévka, která je díky pečlivému rozmixování krásně hladká. Zahuštěná je výtečnou pohankou, proto nezatíží vaše zažívání.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájíme na drobnější kusy. Vezmeme hrnec se širokým dnem a rozehřejeme olej. Dáme restovat pórek a přidáme pohankové vločky. Za stálého míchání restujeme na nižší teplotu, dokud pórek částečně nezměkne.
  2. Zalijeme vodou a přidáme zeleninový bujón. Společně povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Vypneme a dochutíme smetanou a pepřem. Sůl obvykle není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 266.50 kcal | Protein: 3.00 g | Sacharidy: 17.42 g | z toho cukr: 2.43 g | Tuk: 20.45 g | z toho nas. MK: 5.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2239-porkova-polevka-s-pohankou