Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

O zdraví kloubů je třeba začít se starat už v mladším věku. Vitální pohybový aparát určuje kvalitu života. Klíčem je správně sestavený jídelníček, který klouby dostatečně vyživí, ale také hydratace a pravidelný pohyb. Podpořte vitalitu kloubů a zbavte se nepříjemné bolesti.

První krok dortové alchymie. Od začátečníka k mistrovskému dortu

První krok dortové alchymie. Od začátečníka k mistrovskému dortu

Nováček v kuchyni může mít respekt před pečením prvního dortu, zejména v případě, kdy neustále objevuje fotografie složitých a precizně zdobených dortů, které se téměř rovnají uměleckému dílu. Provedeme vás prvním pečením dortu a představíme vám recept na korpus, náplň a polevu, kterou zvládne každý, bez předchozích zkušeností.

Šetřete čas i energii. Vařte na více dní

Šetřete čas i energii. Vařte na více dní

Vaření na více dní vyžaduje plánování jídel, modifikaci příloh a pečlivé sestavení nákupního seznamu. Dokonce se dá přes víkend uvařit tak, že během týdne budete u plotny trávit minimum času. Přinášíme užitečné tipy a triky, jak uspokojit chutě a vyhnout se přes týden sporáku.

Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení

Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení

Skutečný a poctivý kvasný chléb se špatně shání v běžných řetězcích. Obvykle se setkáte s chlebem z kvasnic, do kterého se kvas pouze přidá pro zvýraznění chuti. Pokud chcete kvalitní kvasný chléb, který je lehce stravitelný, upečte si jej doma.

Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí

Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí

Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.