Chleba je boží dar, nesmí přijít na zmar

Nic nemá tak omamnou vůni, jako čerstvě upečený chléb. Ten zcela jistě patří do našeho jídelníčku, jen je třeba vybrat si správný druh. Jak chleba správně skladovat a jak zužitkovat starý chléb?

Potraviny, které vyčistí vaše ledviny

Zátěží pro ledviny jsou nevhodné potraviny, kosmetika, stres i negativní myšlení. Při špatné funkci ledvin se začnou odpadní látky hromadit v krvi a dochází k poškození vnitřních orgánů. Při péči o ledviny je důležitá prevence. Postarejte se o ně správnými potravinami.

7 důvodů proč by jáhly neměly chybět na vašem jídelníčku

Jáhly jsou asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které se pomalu vytrácejí z našich jídelníčků. Ve středověku byla cena jáhlů velmi vysoká a vařilo se z nich pouze sváteční jídlo. V dnešní době je vystřídala rýže a brambory a objevují se většinou pouze ve zdravých receptech. Za standardní přílohu je bohužel již považovat nemůžeme.

Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji

Jak často by měla být luštěnina na našem talíři? Alespoň třikrát týdně. Že to bude nuda? Rozhodně ne. Na výběr máte hned několik druhů čočky. Červená čočka nenadýmá, žlutá čočka se hodí k pokrmům indické kuchyně, francouzská čočka je delikátní a černá čočka je perfektní do salátů. Poznejte je všechny.

4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.