Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Majonéza jako královna teplé kuchyně

Majonéza jako královna teplé kuchyně

Určitě není pravdou, že je majonéza jen surovinou do salátového dresinku. S majonézou můžete kouzlit i při vaření a pečení. Překvapí vás chuť dušených nebo pečených pokrmů z masa i krásné vláčných dezertů, když do těsta přidáte majonézu. Odhalíme tipy a triky, jak se dá vařit a péct s majonézou.

Iva Vaněčková
10.12.2025
Proteinové svačinky za zlomek ceny. Vyrobte si je doma

Proteinové svačinky za zlomek ceny. Vyrobte si je doma

Na cestách, v práci, při nedostatku času, může jíst stále zdravě. Stačí si připravit domácí proteinové pudinky nebo tyčinky. Budou vás stát jen pár drobných a získáte kontrolu nad složením i chutí. Výživná svačina, kterou můžete mít stále při ruce.

Iva Vaněčková
18.11.2025
Hromádka, která není k vzteku. Skvělý domácí krtkův dort

Hromádka, která není k vzteku. Skvělý domácí krtkův dort

Oblíbeným dezertem je krtkův dort. Vypadá zajímavě, jeho příprava je snadná a po nakousnutí se představí skvostná kombinace chutí. Hromádka nepěkné hlíny totiž ukrývá čokoládu, smetanu a banány. Můžete si zakoupit směs na výrobu krtkova dortu, ale snadno jej zvládnete i doma.

Iva Vaněčková
28.10.2025
Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

O zdraví kloubů je třeba začít se starat už v mladším věku. Vitální pohybový aparát určuje kvalitu života. Klíčem je správně sestavený jídelníček, který klouby dostatečně vyživí, ale také hydratace a pravidelný pohyb. Podpořte vitalitu kloubů a zbavte se nepříjemné bolesti.

První krok dortové alchymie. Od začátečníka k mistrovskému dortu

První krok dortové alchymie. Od začátečníka k mistrovskému dortu

Nováček v kuchyni může mít respekt před pečením prvního dortu, zejména v případě, kdy neustále objevuje fotografie složitých a precizně zdobených dortů, které se téměř rovnají uměleckému dílu. Provedeme vás prvním pečením dortu a představíme vám recept na korpus, náplň a polevu, kterou zvládne každý, bez předchozích zkušeností.