Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Šetřete čas i energii. Vařte na více dní
Vaření na více dní vyžaduje plánování jídel, modifikaci příloh a pečlivé sestavení nákupního seznamu. Dokonce se dá přes víkend uvařit tak, že během týdne budete u plotny trávit minimum času. Přinášíme užitečné tipy a triky, jak uspokojit chutě a vyhnout se přes týden sporáku.
Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení
Skutečný a poctivý kvasný chléb se špatně shání v běžných řetězcích. Obvykle se setkáte s chlebem z kvasnic, do kterého se kvas pouze přidá pro zvýraznění chuti. Pokud chcete kvalitní kvasný chléb, který je lehce stravitelný, upečte si jej doma.
Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí
Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.
Nejzdravější koření světa: V čem vynikají a kdy si dát pozor
Jste zvyklí brát koření jen jako ochucovadlo? Možná vás překvapí, že tyhle barevné poklady mají sílu zlepšit zdraví, posílit imunitu i prodloužit život. Zjistěte, proč se vyplatí přidat do jídelníčku nejen více kurkumy, zázvoru nebo skořice.
Kopřivová semínka: Zelený poklad léta, který možná přehlížíte
Kopřivu zná snad každý, kdo alespoň jednou v životě vykročil z domu. Potkáme ji od začátku jara až do konce podzimu, a to téměř všude. Ve městě, na louce, na zahradě i v lese. A zdaleka to není jen "ta rostlina, která pálí". Kopřiva má v každé své části neuvěřitelnou sílu, která se její konzumací může přenést do našeho těla a podpořit tak naše zdraví, vitalitu či odolnost.