Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Kopřivová semínka: Zelený poklad léta, který možná přehlížíte
Kopřivu zná snad každý, kdo alespoň jednou v životě vykročil z domu. Potkáme ji od začátku jara až do konce podzimu, a to téměř všude. Ve městě, na louce, na zahradě i v lese. A zdaleka to není jen "ta rostlina, která pálí". Kopřiva má v každé své části neuvěřitelnou sílu, která se její konzumací může přenést do našeho těla a podpořit tak naše zdraví, vitalitu či odolnost.
Sýr casu marzu: Skákající larvy a zážitek, který je jen pro vyvolené
Casu marzu, sardinský „zákázaný“ sýr s živými larvami, je považován za nejnebezpečnější sýr světa. Přestože je v celé EU ilegální, v srdci Sardinie představuje nedílnou součást místní identity a tradice.
Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory
Receptů na francouzské brambory byste našli nespočet. Téměř se dá říct, že každá rodina má oblíbený recept. Vyberte si houbovou variantu, zeleninovou variantu nebo recepty s tradiční smetanovou zálivkou. Francouzské brambory můžete servírovat už za 20 minut.
Jak uchovat jahody čerstvé až dva týdny: Osvědčené tipy a triky
Jahody patří mezi ovoce, které se kazí bleskově rychle – často už druhý den bývají měkké a plesnivé. Stačí ale pár jednoduchých kroků a čerstvost si uchovají klidně na celé dva týdny. Objevte osvědčené tipy, jak správně skladovat jahody, aby vám radost z letní úrody vydržela co nejdéle.
Fugu: Ruská ruleta japonské gastronomie
Na první pohled nenápadná a roztomilá rybka, jejíž jed by dokázal usmrtit až třicet lidí, se stala legendární japonskou delikatesou. Fugu, přezdívaná jako „ruská ruleta na talíři“, si po staletí získává odvážné gurmány fascinované kombinací nebezpečí a vytříbené chuti. Co všechno se skrývá za touto smrtící pochoutkou?