Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Potraviny proti jarní únavě
Jaro je krásné období, kdy příroda ožívá a vše kolem nás se opět zelená. Nicméně pro mnoho z nás může být jaro také obdobím únavy, kterou mnohdy způsobuje nejen změna počasí, ale také změna stravy a zvyků. Proto je důležité věnovat pozornost své stravě a vybírat potraviny, které nám pomohou překonat jarní únavu. V následujícím článku se podíváme na 16 potravin, které jsou proti jarní únavě účinné.
Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?
Na otázku, jaké znáte druhy cibule, by většina odpověděla: žlutá, červená a lahůdková. Ještě horší je obecné povědomí o druzích česneku. Ten mnozí dokáží rozlišit jen na český a čínský. Jaké jsou druhy cibule a česneku a která kuchyňská úprava je pro konkrétní druh vhodná?
Dobrota na party či i k televizi? Sáhněte po cibuli!
Připravte svým přátelům netradiční cibulové pohoštění, které potěší jejich chuťové pohárky. Kromě oblíbených cibulových kroužků můžete cibuli hodit na gril, naplnit ji lahodnou směsí nebo z ní vykouzlit dip, který dodá obyčejným chipsům nový rozměr.
Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví
Italové ho milují. A jeho kouzlu snadno propadnete i vy. Připravte si z oregana třeba rajčatovou omáčku, pesto nebo salát. Prozradíme také, s jakými zdravotními neduhy dokáže zatočit, a jak si vyrobit vlastní oreganový olej.
Zdraví ve sklenici: Připravte si lahodné smoothie pro každou příležitost
Smoothie jsou zdravé a chutné nápoje husté krémové konzistence. Vznikají rozmixováním ovoce a zeleniny, mnohdy v nich ale nechybí i ořechy a semínka, mléko, med či protein. Existuje nespočet variant a kombinací, proto si můžete připravit lahodné smoothie prakticky pro jakoukoliv příležitost.