Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.

Jak kupovat a kontrolovat potravu bohů

Jak kupovat a kontrolovat potravu bohů

O medu se říkalo, že je potravou bohů. Zdravotní benefity medu a jeho skvělá chuť jsou s lidstvem už tisíce let. Údajně se v medu koupaly i egyptské královny, aby si uchovaly vitalitu a krásu. Pravdou je, že se jedná o jednu z nejčastěji šizených a pančovaných potravin. Poradíme vám, jak vybírat a kupovat kvalitní med. Můžete jej například zkusit přes knot zapálit. Kvalitní med hoří.

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Medovník je původem zřejmě z Gruzie, ale zabydlel se už ve spoustě zemí. Zástupy fanoušků má samozřejmě i v tuzemsku, pochutnáte si na něm v cukrárnách, kavárnách, restauracích. Můžete jej sice koupit téměř v každém supermarketu, doma si však připravíte jemnější a nadýchanější. Výroba není složitá, nechejte se zasvětit.