Zajímavosti

Chuť Vánoc z různých koutů světa

Vánoce jsou obdobím, kdy se rodiny schází kolem stolu, aby společně nasály vůni a chuť vánočních dobrot. Každá kultura má své vlastní tradiční recepty a speciality, které dodávají Vánocům unikátní punc. Připravte se na kulinářskou cestu kolem světa a objevte, jaké lahůdky zdobí vánoční stoly v jiných částech světa.

23.12.2023

Kouzlo Vánoc: Tradiční české vánoční pokrmy

Blíží se období vánočního očekávání, kdy se rodiny setkávají u stolů a připravují se na sváteční hostiny. V České republice má vánoční menu svou vlastní, bohatou tradici, plnou lahodných pokrmů, které neodmyslitelně patří k této kouzelné době a vytváří jedinečnou atmosféru. Pojďme se společně podívat na ty nejtradičnější a nejoblíbenější z nich.

22.12.2023

Jamy, topinambury, maniok a batáty: Také je motáte dohromady?

Všechny patří mezi hlíznatou zeleninu, avšak v mnohém se od sebe liší, a to nejen vzhledem. V našich končinách si je nezřídka pleteme. A není se čemu divit, vždyť na talíři se objevují mnohem méně než brambory, i když je to rozhodně škoda.

6.12.2023

Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech

Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.

28.8.2023

Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli

Uzení masa a sýrů je starobylá metoda konzervace potravin, která dává pokrmům výjimečnou chuť a aroma. Tato tradiční technika se používala již v pravěku, aby se potraviny uchovaly déle a byly snáze dostupné i v dobách nedostatku. Dnes je uzení oblíbeným způsobem, jak dodat pokrmům speciální chuťový zážitek. Zde je několik zajímavostí o uzení masa a sýrů, co jste možná nevěděli a co byste rozhodně měli vědět:

24.8.2023