Zajímavosti
Mléko zahleňuje, odstředěné se ředí vodou, v UHT nejsou vitamíny. Odhalujeme pravdu o mléce
Mléko je zdrojem bílkovin, velkého množství vitamínů, jódu i vápníku. Na policích v obchodech najdeme různé druhy mléka, liší se procenta tuku i označení. Jak správně mléko v obchodě vybrat a jakou úpravou mléka prošla? A jaké nejčastější mýty o mléce kolují?
Chuť Vánoc z různých koutů světa
Vánoce jsou obdobím, kdy se rodiny schází kolem stolu, aby společně nasály vůni a chuť vánočních dobrot. Každá kultura má své vlastní tradiční recepty a speciality, které dodávají Vánocům unikátní punc. Připravte se na kulinářskou cestu kolem světa a objevte, jaké lahůdky zdobí vánoční stoly v jiných částech světa.
Kouzlo Vánoc: Tradiční české vánoční pokrmy
Blíží se období vánočního očekávání, kdy se rodiny setkávají u stolů a připravují se na sváteční hostiny. V České republice má vánoční menu svou vlastní, bohatou tradici, plnou lahodných pokrmů, které neodmyslitelně patří k této kouzelné době a vytváří jedinečnou atmosféru. Pojďme se společně podívat na ty nejtradičnější a nejoblíbenější z nich.
Jamy, topinambury, maniok a batáty: Také je motáte dohromady?
Všechny patří mezi hlíznatou zeleninu, avšak v mnohém se od sebe liší, a to nejen vzhledem. V našich končinách si je nezřídka pleteme. A není se čemu divit, vždyť na talíři se objevují mnohem méně než brambory, i když je to rozhodně škoda.
Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech
Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.