Zajímavosti

Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji

Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.

20.10.2022

Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!

Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.

25.7.2022

Maltská kuchyně

Plánujete navštívit Maltu? Tak to rozhodně musíte ochutnat její největší poklady!

Není jen Hokkaido. Objevte úžasný svět dýní

Zatímco okrasné dýně jsou oblíbenou podzimní dekorací, jedlé odrůdy mají své místo v kuchyni. Existuje mnoho báječných, a navíc chutných odrůd dýní, stejně jako spousta vynikajících receptů na slané i sladké dýňové pokrmy.

19.5.2022

Nejsou jen červená a kulatá: Objevte fascinující svět rajčat

Svěží rajčatový salát, sušená rajčata provoněná sluncem, nesmrtelný a univerzální kečup. Rajčata se dají připravit na tisíce skvělých způsobů. Ale obrovská pestrost panuje také mezi samotnými rajčaty. Mohou být malá, obrovská, šťavnatá, masitá nebo třeba černá. Existují totiž stovky a stovky různých kultivarů!

16.5.2022