Zajímavosti
Vánoční trhy v Polsku: Vychutnejte si tradiční pochoutky a příjemnou atmosféru
Vánoční trhy v Polsku jsou velmi krásné, živé a zábavné. Můžete si pořídit mnoho dárků v malebných městech, kde to dýchá historickou atmosférou. Pod osvětlenými vánočními stromky vás čeká punč a tradiční speciality.
Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky
Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji
Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.
Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!
Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.