Zajímavosti

Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách

Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.

Vánoční trhy v Rakousku: Navštivte historická města plná kulturních skvostů a ochutnejte místní speciality

Vánoční trhy v Rakousku jsou přímo vyhlášené. Všude voní pečivo a medovina. Jsou velmi krásné, města jsou nazdobena a plná světel. Pohádkovou atmosféru dotváří sněhová pokrývka na stáncích s mnoha zajímavými výrobky.

Vánoční trhy v Polsku: Vychutnejte si tradiční pochoutky a příjemnou atmosféru

Vánoční trhy v Polsku jsou velmi krásné, živé a zábavné. Můžete si pořídit mnoho dárků v malebných městech, kde to dýchá historickou atmosférou. Pod osvětlenými vánočními stromky vás čeká punč a tradiční speciality.

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.

14.11.2022

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

9.11.2022