Zajímavosti

Jezte středomořsky. Na polovinu talíře patří zelenina

Klidní Řekové, temperamentní Italové, energičtí Španělé. Kromě přirozeného charisma jim můžeme závidět i lehký a zdravý jídelníček. Přestaňte být po jídle unavení a smutní. Jezte středomořsky. O čtvrtinu snížíte riziko kardiovaskulárních chorob a shodíte i pár kilogramů.

Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody

Bez vody se v životě neobejdeme. Nejenže je dostatečný pitný režim velice důležitý pro zdraví, ale navíc zajistí mladistvější pleť a může pomoci při hubnutí. Kromě nápojů přispívají k vnitřní hydrataci také potraviny s vysokým obsahem vody. Pojďme si představit 10 z nich, které si vedou v tomto ohledu zdaleka nejlépe.

15.8.2023

Nejbizarnější jídla světa: Cesta za nevšedními kulinářskými zážitky

Jídlo je univerzálním jazykem, který propojuje kultury a lidi po celém světě. Každá země má svou jedinečnou kuchyni s tradičními pokrmy, které odrážejí historii, zvyky a přírodní bohatství daného místa. Avšak mezi tradičními pokrmy se najdou i takové, které vybočují z běžných představ o jídle. V tomto článku se vydáme na cestu po světě a objevíme některá z nejbizarnějších jídel, která nás mohou překvapit, udivit a vyvolat otazníky na našich talířích.

21.7.2023

Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?

Věděli jste, že chorvatská kuchyně je směsicí kuchyní italské, rakouské, maďarské a turecké? A čím více na jih pojedete, tím více okusíte albánskou příchuť? Zmíněná kombinace je zárukou pestrosti a dokonalé chuti. Dobroty a speciality chorvatské kuchyně se vyplatí ochutnat i když letos zamíříte na dovolenou jinam.

5 mýtů o ovoci

Ovoce je nezbytnou součástí zdravé stravy, ale stále existuje mnoho mýtů, které se kolem něj šíří. V tomto článku se podíváme na 5 nejrozšířenějších.

22.6.2023