Zajímavosti
Jamy, topinambury, maniok a batáty: Také je motáte dohromady?
Všechny patří mezi hlíznatou zeleninu, avšak v mnohém se od sebe liší, a to nejen vzhledem. V našich končinách si je nezřídka pleteme. A není se čemu divit, vždyť na talíři se objevují mnohem méně než brambory, i když je to rozhodně škoda.
Nenechte se mýlit: Osvěžující síla teplého čaje v parných letních dnech
Zdá se to být logické, když horkým letním dnům čelíme osvěžujícími nápoji plnými ledu, zatímco v zimě hledáme útěchu v teplých čajích nebo horké čokoládě. Ale zdánlivě neobvyklá, obrácená volba má své zdůvodnění a může být prospěšná pro naše tělo i duši.
Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli
Uzení masa a sýrů je starobylá metoda konzervace potravin, která dává pokrmům výjimečnou chuť a aroma. Tato tradiční technika se používala již v pravěku, aby se potraviny uchovaly déle a byly snáze dostupné i v dobách nedostatku. Dnes je uzení oblíbeným způsobem, jak dodat pokrmům speciální chuťový zážitek. Zde je několik zajímavostí o uzení masa a sýrů, co jste možná nevěděli a co byste rozhodně měli vědět:
Jezte středomořsky. Na polovinu talíře patří zelenina
Klidní Řekové, temperamentní Italové, energičtí Španělé. Kromě přirozeného charisma jim můžeme závidět i lehký a zdravý jídelníček. Přestaňte být po jídle unavení a smutní. Jezte středomořsky. O čtvrtinu snížíte riziko kardiovaskulárních chorob a shodíte i pár kilogramů.
Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody
Bez vody se v životě neobejdeme. Nejenže je dostatečný pitný režim velice důležitý pro zdraví, ale navíc zajistí mladistvější pleť a může pomoci při hubnutí. Kromě nápojů přispívají k vnitřní hydrataci také potraviny s vysokým obsahem vody. Pojďme si představit 10 z nich, které si vedou v tomto ohledu zdaleka nejlépe.