Zajímavosti
Nejbizarnější jídla světa: Cesta za nevšedními kulinářskými zážitky
Jídlo je univerzálním jazykem, který propojuje kultury a lidi po celém světě. Každá země má svou jedinečnou kuchyni s tradičními pokrmy, které odrážejí historii, zvyky a přírodní bohatství daného místa. Avšak mezi tradičními pokrmy se najdou i takové, které vybočují z běžných představ o jídle. V tomto článku se vydáme na cestu po světě a objevíme některá z nejbizarnějších jídel, která nás mohou překvapit, udivit a vyvolat otazníky na našich talířích.
Speciality chorvatské kuchyně. Co ochutnat na dovolené?
Věděli jste, že chorvatská kuchyně je směsicí kuchyní italské, rakouské, maďarské a turecké? A čím více na jih pojedete, tím více okusíte albánskou příchuť? Zmíněná kombinace je zárukou pestrosti a dokonalé chuti. Dobroty a speciality chorvatské kuchyně se vyplatí ochutnat i když letos zamíříte na dovolenou jinam.
5 mýtů o ovoci
Ovoce je nezbytnou součástí zdravé stravy, ale stále existuje mnoho mýtů, které se kolem něj šíří. V tomto článku se podíváme na 5 nejrozšířenějších.
Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?
Na otázku, jaké znáte druhy cibule, by většina odpověděla: žlutá, červená a lahůdková. Ještě horší je obecné povědomí o druzích česneku. Ten mnozí dokáží rozlišit jen na český a čínský. Jaké jsou druhy cibule a česneku a která kuchyňská úprava je pro konkrétní druh vhodná?
Opomíjený mangold: Zakousněte se do řapíků barvy duhy
Na talíři ho nepřehlédnete. Jeho stonky a žíly listů se pyšní úchvatnými odstíny bílé, žluté, růžové, červené či fialové. Pokud na něj v obchodě natrefíte, nezapomeňte ho přihodit do košíku. Skvěle si pochutnáte a zároveň uděláte i něco pro své zdraví. Mangold je totiž nadupaný mikroživinami.