Zajímavosti
Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?
Na otázku, jaké znáte druhy cibule, by většina odpověděla: žlutá, červená a lahůdková. Ještě horší je obecné povědomí o druzích česneku. Ten mnozí dokáží rozlišit jen na český a čínský. Jaké jsou druhy cibule a česneku a která kuchyňská úprava je pro konkrétní druh vhodná?
Opomíjený mangold: Zakousněte se do řapíků barvy duhy
Na talíři ho nepřehlédnete. Jeho stonky a žíly listů se pyšní úchvatnými odstíny bílé, žluté, růžové, červené či fialové. Pokud na něj v obchodě natrefíte, nezapomeňte ho přihodit do košíku. Skvěle si pochutnáte a zároveň uděláte i něco pro své zdraví. Mangold je totiž nadupaný mikroživinami.
Tradiční Velikonoce. Sladký beránek jen pro chudé a zelený čtvrtek je omyl
Nejvýznamnější křesťanské svátky jsou za dveřmi, v různých krajích se však slaví jinak. Co ale nechybí jsou vejce, cukrovinky a dezerty. Seznamte se s tradiční podobou velikonočního menu a nechejte se inspirovat. Dobré jídlo a hojnost na stolech spojuje rodiny už od nepaměti.
Připravte koledníkům dokonale uvařená vejce
Vejce představují nedílnou součást velikonočních svátků. Symbolizují vznik nového života a znovuzrození, jsou kouzelnou dekorací a samozřejmě i tradiční odměnou pro koledníky. Připravte si pro ně velikonoční vejce, která budou mít nejenom atraktivní obal, ale také perfektně uvařený vnitřek.
Jiný kraj, jiný krajíc. Jaký chléb se vyplatí ochutnat?
Upéct domácí chléb se stalo zábavou a výzvou především během covidových uzávěr. Mnozí u koníčku zůstali a zkouší nejrůznější druhy chleba. Seznamte se s různými druhy chlebů napříč světadíly, poradíme vám, které vyzkoušet.