Zajímavosti

Pestrý svět červeného koření. Jaké jsou druhy mletých paprik?

Mletá paprika patří mezi vůbec nejžádanější a nepoužívanější koření. Je neodmyslitelnou součástí celé škály pokrmů včetně některých tradičních českých jídel. Mletou papriku ale nelze házet do jednoho pytle. Existuje mnoho variant, které se od sebe odlišují barevným odstínem, chuťovými vlastnostmi i způsobem použití.

17.2.2022

Není jen mrkev a petržel. Netradiční kořenovou zeleninu se vyplatí vyzkoušet!

Mrkev, petržel, celer, ředkvička a křen. Říkáte si, že kořenová zelenina už vás nemá čím překvapit? Pokud rádi experimentujete a milujete zeleninu na tisíce různých způsobů, pak by vám neměly uniknout ani ty méně známé druhy kořenové zeleniny. I ony totiž mají rozhodně co nabídnout.

14.2.2022

Má atraktivní obal a skvěle chutná. Artyčok vás zaručeně překvapí

Je až s podivem, že je artyčok v našich končinách stále poměrně neznámým pojmem. Tuto netradiční zeleninu mnozí lidé ještě nikdy neokusili. Zato ve Středomoří na ni dopustit rozhodně nedají. A není divu. Artyčok se pyšní atraktivním vzhledem, výtečnou delikátní chutí, a navíc ukrývá celou řadu mikroživin důležitých pro dobré zdraví.

4.2.2022

Není pepř jako pepř: Objevte pestrou chuťovou škálu jednotlivých druhů

V drtivé většině domácností nechybí vedle soli právě pepř. Také v restauracích je pepřenka běžnou výbavou snad každého stolu pro hosty. Pepř se však nedělí pouze na černý a bílý. Pokud jste milovníci ostré štiplavé chuti, vyzkoušejte i další druhý pepře. Rozhodně stojí za pozornost.

Podívejte se na dno historie zlatavého moku

Slunce ve sklenici, tekutý chléb, součást bohatství českého národa. Ano, pivo. Pivo má zajímavou historii, prapředci piva se pili už před 6 tisíci lety. Znáte historii piva a víte, jak se piva rozdělují?