Zajímavosti
Otevřete dveře thajské kuchyni
Thajské pokrmy hrají všemi barvami, jsou lehounké a snadné na přípravu. Správně by měly být extra pálivé a s vyváženou sladkokyselou chutí. Thajské pokrmy rozhodně patří do zdravých jídelníčků nebo do jídelníčků redukčních diet.
Seznamte se s jostou. Ovoce nabité vitamíny totiž málokdo zná!
Léto u babičky bývalo spojené s rybízem, angreštem a jostou. Vy nevíte, co je josta? Přece kříženec černého rybízu a angreštu! Výborně chutnají čerstvé bobule trhané přímo z větviček, ale jsou skvělé i na bublaninu, na marmeládu nebo je můžete svařit s ostatním drobným zahradním ovocem a směsí přelít pohár z vanilkové zmrzliny. A jak vlastně josta vypadá a chutná? Bobule jsou tmavě fialové, většího průměru, než mívá černý rybíz, chutnají po rybízu i angreštu. Čas zrání je v období prázdnin, takže hurá na zahradu!
Zmrzlina je prastarou královnou dezertů. Odkud je?
Máte rádi zmrzlinu? Pak se seznamte s její historií a zajímavými milníky při výrobě. Jedná se o pokrm, který byl určen pro krále a nejvyšší šlechtu. Víte, kdo si na zmrzlině nejvíce pochutnává dnes? Nebo jaký je rozdíl mezi sorbetem a zmrzlinou? A jak poznat ovocnou zmrzlinu?
Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?
Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.
Asijská kuchyně
Toužíte nahlédnout do tajemství asijské kuchyně? Rozhodně to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Určitě nestačí zamíchat nudle a rýži s několika ingrediencemi. Při přípravě asijských jídel je třeba se řídit jistými pravidly a dodržovat je. Čím dřív si je osvojíte, tím rychleji budou vaše pokrmy bezchybně uvařené.