Zajímavosti

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.

Asijská kuchyně

Toužíte nahlédnout do tajemství asijské kuchyně? Rozhodně to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Určitě nestačí zamíchat nudle a rýži s několika ingrediencemi. Při přípravě asijských jídel je třeba se řídit jistými pravidly a dodržovat je. Čím dřív si je osvojíte, tím rychleji budou vaše pokrmy bezchybně uvařené.

Vanilka – koření s dlouhým příběhem

Intenzivní vanilková vůně je spojená s nejrůznějšími pokrmy. Vždyť kdo by nemiloval vanilkové rohlíčky, vanilkovou zmrzlinu, čokoládu nebo nejrůznější moučníky. Vanilka se přidává i do parfémů, tabáku nebo do Coca-Coly. Jedno z nejoblíbenějších a nejaromatičtějších koření má za sebou bohatou historii, a i dnes urazí od sklizně až na náš stůl velmi dlouhou cestu.

Milujete pizzu? Zajímavosti, které jste o ní nevěděli

Každý známe tuto slanou pochoutku, jejímž základem je rajčatová omáčka a sýr a spousta dalších surovin, na jaké si jen vzpomeneme. Pizza si u nás našla své místo a na každém rohu ve všech českých městech hrdě konkuruje tradičnímu párku v rohlíku. Ale kde se u nás vzala, jak dlouho si lidé na této placce pochutnávají a která má ve světě největší úspěch?

Italská kuchyně

Italská kuchyně bývá řazena mezi nejlepší kuchyně světa, dokonce s francouzskou kuchyní často soupeří o první místo.