Vánoční trhy v Rakousku: Navštivte historická města plná kulturních skvostů a ochutnejte místní speciality

Vánoční trhy v Rakousku jsou přímo vyhlášené. Všude voní pečivo a medovina. Jsou velmi krásné, města jsou nazdobena a plná světel. Pohádkovou atmosféru dotváří sněhová pokrývka na stáncích s mnoha zajímavými výrobky.

Reklama

Vídeň

Na náměstí Rathausplatz ve Vídni se konají vánoční trhy, kde si můžete nakoupit vánoční ozdoby, které jsou krásně malované. Je jich nejpestřejší výběr v Evropě. Na trzích je velká ledová dráha k bruslení, která vede osvětleným parkem. Projdete se také několika romantickými vánočními vesničkami. Čeká vás kolotoč a mnoho dalších atrakcí pro velké i malé. Ochutnáte pražené mandle, perníčky, sýry a mnoho dalších pochutin. K pití je připraven vánoční punč a medovina.

  • Kdy: 19.11. – 26.12.2022
  • Kde: Rathausplatz

Salzburg

V Salzburgu se koná Ježíškův trh, kde si poslechnete vánoční koledy a vyprávění vánočních příběhů, zahrajete si pastýřské hry. Všude voní pečené kaštany, jablka a koření do svařeného vína. Ve stáncích je mnoho tradičních výrobků z řemeslných dílen. V Salzburku se koná také bohatý program, který začíná slavnostním otevíráním tržiště. Pod krásnými historickým stavbami, s hradem na pozadí se projdete osvětlenými ulicemi v malebném městečku a zažijete předvánoční čas.

  • Kdy: 17.11. – 1.1.2023
  • Kde: Náměstí Domplatz

Reklama

Linz

Linz je městečko v Rakousku, které proslavilo linecké cukroví. Toho najdete na trzích hojně. Na náměstí se koná Ježíškův trh, kde si můžete nakoupit řemeslné produkty i vyzkoušet, jak se vyrábějí. Spatříte Betlém s největšími jesličkami v Rakousku a projedete se na Santových saních, čeká vás i pohádková cesta. K jídlu budou skvělé uzeniny, grilované maso na dřevěném uhlí a k pití horký punč.

  • Kdy: 19.11. – 24.12.2022
  • Kde: Hlavní náměstí

Insbruck

Insbruck pořádá 6 adventních trhů s velkým stromem s ozdobami. Celé trhy jsou tématicky laděny do pohádkové říše, která vás oslní mnoha stánky s různými zajímavostmi a tradičními výrobky. Hlavní ulici budou zdobit pohádkové postavičky. Vánoce v Insbrucku jsou úchvatné, už jen díky horám, které vytvářejí nádhernou kulisu. Můžete se zajít podívat i na loutkové divadlo a zažít tyrolské vánoční zvyky. Ve stáncích je mnoho různých pochutin, jako například knedlíky s uzeným a také svařená medovina.

  • Kdy: 28. 11. – 23. 12. 2022
  • Kde: Leopoldstraße

Zdroje: traveladventure.cz, vanocnisen.cz

Reklama

Autor: Eliška Kouřilová, 15.12.2022

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama