Vánoční radosti z kuchyně: Tipy na kreativní dárky, kterými potěšíte své blízké

Vánoce jsou obdobím radosti, lásky a sdílení. Co kdybyste letos udělali něco zvláštního a připravili osobní vánoční dárky přímo z kuchyně? Nejenže to bude originální gesto, ale i lahodné překvapení pro vaše blízké. Zde je pár nápadů na vánoční dárky, které můžete snadno připravit ve své vlastní kuchyni.

Reklama

Domácí vánoční pečivo

Připravte lahodné domácí cukroví, perníčky nebo vanilkové rohlíčky. Vložte je do krásné dózy nebo ozdobného sáčku a dozdobte stuhami a vánočními ozdůbkami. Vaši blízcí ocení nejen chuť, ale i vaši píli a péči vloženou do každého kousku.

Vlastní vánoční kávová směs

Složte směs kávy s přísadami, jako jsou skořice, hřebíček nebo vanilka. Dejte ji do ozdobné skleněné nádoby a připojte instrukce pro přípravu. To je ideální dárek pro milovníky kávy.

Domácí horká čokoláda

Vytvořte směs pro horkou čokoládu s vrstvou cukru, kakaa a mini marshmallows. Zabalte ji do skleněné nádoby a přiložte instrukce pro přípravu. Tento dárek zahřeje srdce každého a zpříjemní mu chladné zimní dny.

Rumové třešně ve sklenici

Namočte třešně do kvalitního rumu a dejte do malebné skleničky. Tento delikátní likér bude skvělým doplňkem pro vánoční večery.

Domácí oříškové máslo

Vyrobte domácí oříškové máslo z lískových oříšků, mandlí nebo kešu. Dejte jej do sklenice a ozdobte krásnou stužkou. Tento dárek je zdravý, chutný a obecně jsou oříšková másla velmi oblíbená.

Reklama

Mix koření

Směsi koření, které mohou být přidány do polévek, omáček, nápojů apod., vložte do pytlíčků. Přidejte k nim malý recept a instrukce. Tento dárek potěší především ty, kteří rádi experimentují s novými chutěmi.

Med s bylinkami

Oživte med přidáním bylinek jako levandule, rozmarýn nebo vanilka. Vložte ho do elegantní skleněné nádoby a připojte malou lžičku. Bude to sladký, vkusný a oku lahodící dárek pro vaše blízké.

Čokoláda

Rozpusťte mléčnou, bílou či hořkou čokoládu, nebo klidně všechny 3 a dle vlastní fantazie je vlévejte a namixujte ve formě na čokoládu, nebo klidně jen na plechu pečlivě vyloženém pečicím papírem. Navrch zasypte různými druhy ořechů, lentilek, marshmallows, sušenek, chilli a všeho, co je vám libo. Nechte zatuhnout a máte hotovo. Pokud jste zvolili variantu na plechu, nalámejte potom čokoládu na nepravidelné kusy a zabalte to celofánu v množství, jaké uznáte za vhodné.

Vaječný likér

Vaječný likér k Vánocům neodmyslitelně patří. Rozveselte své blízké vlastnoručně vyrobeným vaječňákem. Jeho příprava je snadná a v originálním balení udělá ještě větší dojem. Stačí smíchat čerstvá vejce, kondenzované mléko, kvalitní rum a špetku vanilky. Můžete jej samozřejmě ozvláštnit i další vlastní tajnou přísadou.

Pečený čaj

Příprava pečeného čaje je jednoduchá, ale výsledek je ohromující. Kombinace čerstvých bylinek, citrusových plodů a exotických koření vytváří aromatickou směs, která nejen podtrhne vánoční atmosféru, ale také potěší chuťové buňky každého, kdo jej ochutná. Samozřejmostí je darovat jej v pěkné skleničce.

Nyní máte několik nápadů na vánoční dárky, které lze připravit přímo ve vaší vlastní kuchyni. Upusťte uzdu své kreativitě a vytvořte něco zvláštního pro ty, které máte rádi. Vaše osobní úsilí bude ceněno stejně jako samotný dárek.

Zdroje: Apetit Online, Prima Fresh

Reklama

Autor: Zuzana, 20.12.2023

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama