Vyzkoušejte top recepty na nepečené vánoční cukroví a dorty

Netravte předvánoční čas u trouby a užijte si ho raději s rodinou. Připravili jsme pro vás top recepty na vánoční nepečené cukroví a dorty, které jsou snadné a rychlé na přípravu a navíc chutnají skvěle. Nepečené vánoční cukroví vám zabere minimum času a vzhledem k tomu, že doba skladování se doporučuje max. 10 dnů, nemusíte na jeho přípravu pospíchat.

Reklama

Nepečené dortíky jsou zase ideální pro dětské oslavy. Vypadají k nerozeznání od těch pečených, ale jsou zdravější. Vaše děti tak budou mít nejen skvělou svačinku, ale i zdravé mlsání.

1) Kokosové kuličky ze sušeného mléka

Zbylo vám sušené mléko a nevíte, jak ho zpracovat? Nevyhazujte ho a vyrobte si z něj kokosové kuličky ze sušeného mléka, které budou chutnat jak velkým tak malým. Chuťově jsou téměř k nerozeznání od kuliček „Rafaelo“ a rozhodně vám dlouho zdobit stůl nevydrží. Vyzkoušejte tyto neodolatelné kuličky, jejichž příprava vám nezabere ani hodinu.

2) Rumové kuličky s kokosem

Rumové kuličky jsou českou vánoční klasikou a mezi top recepty určitě nesmí chybět. Chuť kuliček je ovlivněna především množstvím rumu, který do nich dáte. Příprava je velmi jednoduchá a za necelou hodinku budete mít připravené další výborné vánoční cukroví, které si zamiluje celá vaše rodina. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte recept na rumové kuličky s kokosem.

Reklama

3) Nepečené kakaové kuličky

Máte vy či vaše děti v oblibě máslové sušenky, nutellu a oříšky? Pak rozhodně musíte vyzkoušet recept na nepečené kakaové kuličky, které všechny tyto ingredience obsahují. Máslové sušenky můžete také vyměnit za sušenky oreo, které pak kakaovým kuličkám dodají více čokoládové chuti. Sušenky doporučujeme rozmixovat za pomoci kuchyňského robotu, aby byly co nejjemnější a těsto se lépe zpracovávalo. Pokud ale nemáte kuchyňský robot, nevadí. Stačí vzít igelitový pytlík a sušenky v něm rozdrtit na drobné kousky, třeba za pomoci paličky na maso. Příprava je jednoduchá a vyjde na necelou hodinku, pak si už jen počkáte, až v ledničce kuličky zatuhnou a můžete začít mlsat.

4) Kokosová vánoční roláda s příchutí kávy

Tento recept je určen především pro milovníky kávy a kokosu. Roláda je plněna kokosovým máslovým krémem, který jí dodává jemnou a sladkou chuť. Více či méně výraznou chuť kávy ovlivníte množstvím kávového lógru přidávaným do těsta.

Těsto na roládu doporučujeme rozválet válečkem přes potravinářskou folii, aby se vám nelepilo na váleček. Potravinářskou folii je vhodné umístit také pod těsto, pomůže vám roládu stočit bez většího polámání do požadovaného tvaru. Vyzkoušejte náš recept na vánoční kokosovou roládu s příchutí kávy a ochutnejte nový druh vánočního cukroví.

5) Ořechovo – rumové nepečené kuličky

Na přípravu ořechovo – rumových nepečených kuliček budete potřebovat krom v názvu zmíněných ingrediencí také javorový sirup, oreo sušenky, cukr a neslazený kakaový prášek nebo holandské kakao. Pokud je u vás cukroví určeno především pro děti, pak je dobré rumu dát méně nebo ho vynechat úplně, ale to nedoporučujeme. Díky rumu mají kuličky skutečně výraznou chuť. Oreo sušenky doporučujeme rozdrtit na co nejjemnější kousky, aby se vám těsto lépe zpracovávalo.

6) Nepečený jahodový dortík

Nepečený jahodový dortík je plný voňavých jahůdek a sladkých piškotků. Výborná svačinka pro děti i dospělé. Navíc je v dortu obsažen tvaroh, který je sice pro děti zdravý, ale ne všechny děti ho ke svačince s nadšením uvítají. Pokud jim ho naservírujete v podobě tohoto dortíku, pak určitě neodmítnou. Jahody můžete rozkrájet na kousky, nebo je nechat v celku. To záleží pouze na vás. Překvapte své nejmladší chutným nepečeným jahodovým dortíkem k snídani či svačině.

7) Nepečený tvarohový dort

Nestihnete upéct dort na narozeninovou oslavu nebo na vánoční party? Pak tu pro vás máme recept na nepečený tvarohový dort, který vypadá úžasně. Strany dortu jsou obloženy cukrářskými piškotami, vršek je politý čokoládou na vaření a ozdobený nastrouhanou mléčnou čokoládou. Jen málokdo pozná, že jste ho nepekli.

Na ozdobu dortu je možné využít také šlehačku, granko či mleté lískové ořechy. Dort pak bude nejen skvěle vypadat, ale i chutnat. Pokud nechcete pečením dortu trávit dlouhé hodiny u trouby, pak vyzkoušejte tento nepečený tvarohový dort, kterým oslavence či hosty na party rozhodně potěšíte.

8) Nepečený jablečný dort s banány

A posledním naším tipem je recept na nepečený jablečný dort s banány. V případě, že máslové dortové náplně nejsou vámi zrovna vítané, tento dortík může být řešením. Ovocná náplň z banánů a jablíček dodá dortu sladkou chuť a piškoty z boku dortu ho krásně ozdobí a dodají mu slavnostní vzhled. Vršek dortu je vhodné dozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou, grankem nebo mletými oříšky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na nepečený jablečný dort s banány a mlsejte i na Vánoce zdravě.

Inspirujte se nejen při přípravě cukroví a podívejte se na další vánoční recepty, které zachutnají celé vaší rodině.

Přejeme krásné Vánoce plné dobrého jídla a pití!

Reklama

Autor: Marie Füsselová, 11.12.2019

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama