Klíčové slovo „Vánoce“

Zbyly vám z pečení cukroví bílky? Poradíme, co s nimi

Do nejednoho těsta na vánoční cukroví se používají pouze žloutky. Není proto divu, že nejedné hospodyňce zůstane po svátcích v lednici větší množství bílků. Ale naštěstí se hodí do spousty sladkých i slaných receptů. A snadno je můžete i zamrazit!

31.12.2023

Chuť Vánoc z různých koutů světa

Vánoce jsou obdobím, kdy se rodiny schází kolem stolu, aby společně nasály vůni a chuť vánočních dobrot. Každá kultura má své vlastní tradiční recepty a speciality, které dodávají Vánocům unikátní punc. Připravte se na kulinářskou cestu kolem světa a objevte, jaké lahůdky zdobí vánoční stoly v jiných částech světa.

23.12.2023

Bleskové recepty: Jaké cukroví udělat na poslední chvíli a bez stresu

Možná vás nebaví trávit čas v kuchyni nebo jste jednoduše neměli možnost zavčas napéct vánoční cukroví. Přesto není důvod propadat panice. Přečtěte si recepty na nepečené cukroví, které snadno připravíte i „za pět minut dvanáct“.

22.12.2023

Kouzlo Vánoc: Tradiční české vánoční pokrmy

Blíží se období vánočního očekávání, kdy se rodiny setkávají u stolů a připravují se na sváteční hostiny. V České republice má vánoční menu svou vlastní, bohatou tradici, plnou lahodných pokrmů, které neodmyslitelně patří k této kouzelné době a vytváří jedinečnou atmosféru. Pojďme se společně podívat na ty nejtradičnější a nejoblíbenější z nich.

22.12.2023

Crinkles: Tak trochu brownies v podobě sušenek

Nepovedlo se? Ale kdepak! Právně popraskaná struktura je pro tyto sušenky charakteristická, a navíc působí efektně. Kromě toho jsou crinkles opravdu jednoduché, velice chutné a klidně s nimi můžete doplnit vánoční cukroví.

21.12.2023