Chuť Vánoc z různých koutů světa

Vánoce jsou obdobím, kdy se rodiny schází kolem stolu, aby společně nasály vůni a chuť vánočních dobrot. Každá kultura má své vlastní tradiční recepty a speciality, které dodávají Vánocům unikátní punc. Připravte se na kulinářskou cestu kolem světa a objevte, jaké lahůdky zdobí vánoční stoly v jiných částech světa.

Reklama

Itálie: Panettone

Panettone, sladký a nadýchaný vánoční chléb plný sušeného ovoce a citronové kůry, je v Itálii klasikou. Tato pochoutka se podává na každém italském stole a vytváří atmosféru autentických italských Vánoc.

zdroj: Depositphotos

Mexiko: Tamales

V Mexiku jsou Tamales neodmyslitelnou součástí vánočních oslav. Jedná se o kukuřičné těsto plněné masem, často s omáčkou z červeného pepře, zabaleno v listech a vařené. Tamales jsou tradiční dobrotou, která spojuje chuť a tradice.

zdroj: Depositphotos

Skandinávie: Risengrynsgrøt

V severských zemích, jako je Norsko, je právě Risengrynsgrøt oblíbeným vánočním pokrmem. Jedná se o rýžovou kaši, která se podává s máslem a cukrem. V některých rodinách se do kaše ukrývá kousek mandle, a ten, kdo ho najde, má štěstí po celý rok.

Reklama

Japonsko: KFC

V Japonsku se Vánoce tradičně slaví s kuřecím masem z KFC. Tato neobvyklá tradice vznikla v 70. letech a stala se populární po celé zemi. Lidé si dopřávají lahodné kousky smaženého kuřecího masa jako svůj vánoční pokrm.

Francie: Bûche de Noël

Bûche de Noël neboli vánoční poleno, je tradiční vánoční dort ve Francii. Tvarově připomíná poleno a skládá se z vánočního perníku nebo piškotu s krémem. Je obvykle zdobený čokoládou a mákem, což dodává dezertu autentický francouzský ráz.

zdroj: Depositphotos

Polsko: Pierogi s kapustou a houbovou nádivkou

V Polsku jsou vánoční stoly plné pierogi, což jsou plněné knedlíky. Oblíbená varianta obsahuje nádivku z kapusty a hub, což je tradice spojená s polskými Vánocemi. Tyto plněné pochoutky jsou vždy oblíbené mezi rodinou a přáteli.

zdroj: Depositphotos

Španělsko: Turron

Turron, tradiční španělská sladkost, je místní vánoční lahůdkou. Jedná se o tvrdou nebo měkkou medovou pastu s přidanými ořechy nebo sušeným ovocem. Turron je oblíbený nejen ve Španělsku, ale také ve větší části hispánského světa.

zdroj: Depositphotos

Vánoční doba nám přináší nejen radost a pohodu, ale také různorodost v chutích. Při přípravě vánočního menu se nebojte inspirovat těmito tradičními specialitami z celého světa a dodat svým Vánocům nový, mezinárodní rozměr.

Zdroje: blog.gringostea.cz, ogue.cz, cs.wikipedia.org, toprecepty.cz, toprecepty.cz, toprecepty.cz, mexiko.avetour.cz, cs.wikipedia.org

Reklama

Autor: Zuzana, 23.12.2023

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama