Vaření

Bílé zlato Čech se vrací na výsluní. Ochutnejte lahůdku císařského dvora

Chřest si oblíbíte pro výtečnou chuť, ale i proto, že se jedná o nízkokalorickou zeleninu s vysokou výživovou hodnotou. Hodí se jako příloha, do polévek, nejrůznějších těstovinových salátů nebo rizota. Chřest navrací mládí, pečuje o srdce a cévy a je afrodiziakem. Vyzkoušejte lahůdku, která nesměla chybět na talířích vídeňského císařského dvora.

Grilovací sezona za dveřmi. K masu potřebujete prověřené saláty z bílého a červeného zelí

Ke grilovaným masům ale i k jiným masovým pokrmům se hodí salát z čerstvého zelí. Můžete vsadit na klasiku nebo se inspirovat zahraniční kuchyní. Poradíme tipy a triky na skvělé zelné saláty.

Levný zázrak, díky kterému námořníci objevili nové kontinenty

Má vysoký obsah vitamínu C, posiluje imunitní systém a pochází z tuzemských polí. Připravte si doma zázrak, kysané zelí. Po dlouhé týdny budete mít chrupavou dobrotu bohatou na probiotika, vlákninu a minerály. Domácí příprava není složitá.

Smažák, který nevyteče a není z něj gumák

Můžeme se přít dlouhé hodiny o to, jak moc nezdravý pokrm je smažený sýr. Přesto jej miliony lidí a dětí milují a nehodlají se pochoutky vzdát. Smažený sýr a hranolky patří mezi takzvané sázky na jistotu pro restaurace a provozovatele rychlých občerstvení. Dokonalý smažený sýr si můžete připravit i doma, poradíme vám jak na to.

Nafoukaná, nakyslá, a přesto ji milujeme. Jak na tradiční bublaninu

Bublanina je možná doménou letního období, kdy je způsobem, jak zpracovat přebytky ze zahrádky. Zachutná však po celý rok. Podrobně vás provedeme přípravou bublaniny od základů, ukážeme, jak obměnit těsto a prozradíme triky se kterými se bublanina vždy povede.