Vaření

Smažák, který nevyteče a není z něj gumák

Můžeme se přít dlouhé hodiny o to, jak moc nezdravý pokrm je smažený sýr. Přesto jej miliony lidí a dětí milují a nehodlají se pochoutky vzdát. Smažený sýr a hranolky patří mezi takzvané sázky na jistotu pro restaurace a provozovatele rychlých občerstvení. Dokonalý smažený sýr si můžete připravit i doma, poradíme vám jak na to.

Nafoukaná, nakyslá, a přesto ji milujeme. Jak na tradiční bublaninu

Bublanina je možná doménou letního období, kdy je způsobem, jak zpracovat přebytky ze zahrádky. Zachutná však po celý rok. Podrobně vás provedeme přípravou bublaniny od základů, ukážeme, jak obměnit těsto a prozradíme triky se kterými se bublanina vždy povede.

Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.

Rychlý, barevný, chutný a připravený i za studena. Vsaďte na obědový salát

Nedostatek času na vaření, nemožnost ohřát si oběd na cestách, touha po něčem lehčím během dne nebo odhodlání stravovat se zdravě. Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout čas od času nahradit teplé jídlo salátem. Jaká jsou pravidla pro přípravu a co by měl obědový salát splňovat? Prozradíme, jak proměnit salát v plnohodnotné jídlo.

Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití

Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.

19.2.2024