Vaření

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Medovník je původem zřejmě z Gruzie, ale zabydlel se už ve spoustě zemí. Zástupy fanoušků má samozřejmě i v tuzemsku, pochutnáte si na něm v cukrárnách, kavárnách, restauracích. Můžete jej sice koupit téměř v každém supermarketu, doma si však připravíte jemnější a nadýchanější. Výroba není složitá, nechejte se zasvětit.

Zapékání: Objevte lahodný svět křupavých pokrmů z trouby

Zapékání: Objevte lahodný svět křupavých pokrmů z trouby

Zapékání je kulinářská technika, která oslovuje chuťové buňky a hřeje duši. Tato starobylá metoda přípravy pokrmů spočívá v pečení jídla v troubě nebo podobném zařízení, často pokrytém vrstvou sýra, omáčky nebo křupavé krusty. Zapékání nejenom zvýrazňuje chutě a textury ingrediencí, ale také vytváří příležitost k experimentování a tvořivosti v kuchyni. Připravte se na prozkoumání světa zapečených pokrmů a inspirujte se nejlepšími recepty.

Zuzana
3.4.2025
Než je vyhodíte, dejte je do chleba

Než je vyhodíte, dejte je do chleba

Zralé banány nepatří do koše, ale do výborného dezertu s nespočtem variací. Banánový chléb má příjemně sladkou chuť, je vláčný a snadno se připravuje. Můžete jej upéct ve zdravé fitness variantě. Poradíme vám, jak jej připravit.

Iva Vaněčková
16.10.2024
Bílé zlato Čech se vrací na výsluní. Ochutnejte lahůdku císařského dvora

Bílé zlato Čech se vrací na výsluní. Ochutnejte lahůdku císařského dvora

Chřest si oblíbíte pro výtečnou chuť, ale i proto, že se jedná o nízkokalorickou zeleninu s vysokou výživovou hodnotou. Hodí se jako příloha, do polévek, nejrůznějších těstovinových salátů nebo rizota. Chřest navrací mládí, pečuje o srdce a cévy a je afrodiziakem. Vyzkoušejte lahůdku, která nesměla chybět na talířích vídeňského císařského dvora.

Grilovací sezona za dveřmi. K masu potřebujete prověřené saláty z bílého a červeného zelí

Grilovací sezona za dveřmi. K masu potřebujete prověřené saláty z bílého a červeného zelí

Ke grilovaným masům ale i k jiným masovým pokrmům se hodí salát z čerstvého zelí. Můžete vsadit na klasiku nebo se inspirovat zahraniční kuchyní. Poradíme tipy a triky na skvělé zelné saláty.