Vaření
První krok dortové alchymie. Od začátečníka k mistrovskému dortu
Nováček v kuchyni může mít respekt před pečením prvního dortu, zejména v případě, kdy neustále objevuje fotografie složitých a precizně zdobených dortů, které se téměř rovnají uměleckému dílu. Provedeme vás prvním pečením dortu a představíme vám recept na korpus, náplň a polevu, kterou zvládne každý, bez předchozích zkušeností.
Šetřete čas i energii. Vařte na více dní
Vaření na více dní vyžaduje plánování jídel, modifikaci příloh a pečlivé sestavení nákupního seznamu. Dokonce se dá přes víkend uvařit tak, že během týdne budete u plotny trávit minimum času. Přinášíme užitečné tipy a triky, jak uspokojit chutě a vyhnout se přes týden sporáku.
Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení
Skutečný a poctivý kvasný chléb se špatně shání v běžných řetězcích. Obvykle se setkáte s chlebem z kvasnic, do kterého se kvas pouze přidá pro zvýraznění chuti. Pokud chcete kvalitní kvasný chléb, který je lehce stravitelný, upečte si jej doma.
Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí
Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.
Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory
Receptů na francouzské brambory byste našli nespočet. Téměř se dá říct, že každá rodina má oblíbený recept. Vyberte si houbovou variantu, zeleninovou variantu nebo recepty s tradiční smetanovou zálivkou. Francouzské brambory můžete servírovat už za 20 minut.