Vaření

Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení

Kváskový chléb: zdravý, trvanlivý a prospěšný pro trávení

Skutečný a poctivý kvasný chléb se špatně shání v běžných řetězcích. Obvykle se setkáte s chlebem z kvasnic, do kterého se kvas pouze přidá pro zvýraznění chuti. Pokud chcete kvalitní kvasný chléb, který je lehce stravitelný, upečte si jej doma.

Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí

Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí

Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.

Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory

Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory

Receptů na francouzské brambory byste našli nespočet. Téměř se dá říct, že každá rodina má oblíbený recept. Vyberte si houbovou variantu, zeleninovou variantu nebo recepty s tradiční smetanovou zálivkou. Francouzské brambory můžete servírovat už za 20 minut.

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.