Vaření
Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu
Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice
Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.
Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek
V regálech běžných obchodů na ni natrefíte jen zřídka, ale v prodejnách zdravé výživy si již vybojovala stálé místo. O exotické quinoy před lety ještě většina z nás nikdy neslyšela, v současnosti se ale těší i v Evropě obrovskému zájmu. Čím si to zasloužila, a jak si s ní v kuchyni poradit?
Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup
Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.