Vaření

Matcha: Zelené zdraví ve sklenici, ale i v buchtě či zmrzlině

Ze zeleného čaje matcha můžete vytvořit lahodný teplý či studený nápoj. Jemný zelený prášek se ale skvěle uplatí i v celé řadě receptů. Navíc má spoustu zdravotních benefitů, ženy ochrání před osteoporózou a u mužů zlepší plodnost.

24.1.2024

Za velkou louží umí mlsat. Vyhlášené americké dezerty

Hamburgery, hot dogy, hranolky a grilované klobásky. Tak si mnozí představují jídelníček v zemi neomezených možností. Možná vás překvapí, že americká kuchyně se pyšní skvělými dezerty, kterými se můžeme inspirovat. Jsou jednoduché na přípravu a okouzlí svěží chutí.

Jak připravit batáty? Žádná věda v tom není!

Batáty neboli sladké brambory jsou oblíbenou zeleninou zdravé kuchyně. Pyšní se vysokým obsahem vlákniny, vitamínu A, C a dalších cenných látek. Navíc mají lahodnou chuť a připravit z nich pochoutku není vůbec složité.

18.1.2024

Večeře za pár minut. Vyzkoušejte výborné a rychlé omáčky na těstoviny

Večer se nachýlil a vy potřebujete uvařit za pár minut. Vyzkoušejte nejrůznější omáčky na těstoviny. Osvědčené jsou rajčatové a smetanové, ale zařadit můžete i netradiční příchutě. Zapomeňte na špagety s kečupem a pusťte se do skvělých těstovinových omáček.

Zbyly vám z pečení cukroví bílky? Poradíme, co s nimi

Do nejednoho těsta na vánoční cukroví se používají pouze žloutky. Není proto divu, že nejedné hospodyňce zůstane po svátcích v lednici větší množství bílků. Ale naštěstí se hodí do spousty sladkých i slaných receptů. A snadno je můžete i zamrazit!

31.12.2023