Vaření

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali

Medovník je původem zřejmě z Gruzie, ale zabydlel se už ve spoustě zemí. Zástupy fanoušků má samozřejmě i v tuzemsku, pochutnáte si na něm v cukrárnách, kavárnách, restauracích. Můžete jej sice koupit téměř v každém supermarketu, doma si však připravíte jemnější a nadýchanější. Výroba není složitá, nechejte se zasvětit.

Zapékání: Objevte lahodný svět křupavých pokrmů z trouby

Zapékání: Objevte lahodný svět křupavých pokrmů z trouby

Zapékání je kulinářská technika, která oslovuje chuťové buňky a hřeje duši. Tato starobylá metoda přípravy pokrmů spočívá v pečení jídla v troubě nebo podobném zařízení, často pokrytém vrstvou sýra, omáčky nebo křupavé krusty. Zapékání nejenom zvýrazňuje chutě a textury ingrediencí, ale také vytváří příležitost k experimentování a tvořivosti v kuchyni. Připravte se na prozkoumání světa zapečených pokrmů a inspirujte se nejlepšími recepty.

Zuzana
3.4.2025
Než je vyhodíte, dejte je do chleba

Než je vyhodíte, dejte je do chleba

Zralé banány nepatří do koše, ale do výborného dezertu s nespočtem variací. Banánový chléb má příjemně sladkou chuť, je vláčný a snadno se připravuje. Můžete jej upéct ve zdravé fitness variantě. Poradíme vám, jak jej připravit.

Iva Vaněčková
16.10.2024