Vaření
Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí
Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.
Rychlé, levné, chutné a bez nádobí. Oblíbené francouzské brambory
Receptů na francouzské brambory byste našli nespočet. Téměř se dá říct, že každá rodina má oblíbený recept. Vyberte si houbovou variantu, zeleninovou variantu nebo recepty s tradiční smetanovou zálivkou. Francouzské brambory můžete servírovat už za 20 minut.
Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu
Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.
Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě
Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.
Domácí příprava medovníku je snadnější, než byste čekali
Medovník je původem zřejmě z Gruzie, ale zabydlel se už ve spoustě zemí. Zástupy fanoušků má samozřejmě i v tuzemsku, pochutnáte si na něm v cukrárnách, kavárnách, restauracích. Můžete jej sice koupit téměř v každém supermarketu, doma si však připravíte jemnější a nadýchanější. Výroba není složitá, nechejte se zasvětit.



