Vaření

Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.

Rychlý, barevný, chutný a připravený i za studena. Vsaďte na obědový salát

Nedostatek času na vaření, nemožnost ohřát si oběd na cestách, touha po něčem lehčím během dne nebo odhodlání stravovat se zdravě. Je mnoho důvodů, proč se rozhodnout čas od času nahradit teplé jídlo salátem. Jaká jsou pravidla pro přípravu a co by měl obědový salát splňovat? Prozradíme, jak proměnit salát v plnohodnotné jídlo.

Ořechová másla: domácí výroba a nejlepší využití

Ořechová másla jsou lahodnou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Jsou bohatá na výživné látky a zároveň poskytují neodolatelnou chuťovou explozi. A co je nejlepší, můžete si je vyrobit sami doma! V tomto článku se podíváme na to, jak připravit ořechová másla v pohodlí vaší kuchyně a jak je co nejlépe využít.

19.2.2024

Recepty z jednoho pekáče. Dobroty s minimem nádobí

Zapečená jídla se těší velké oblibě, zvlášť pro křupavou kůrčičku. Oceníte i snadnou a obvykle rychlou přípravu, stejně jako skutečnost, že minimalizujete nádobí pro přípravu. Určitě máte rádi zapékané těstoviny nebo zapékané brambory na mnoho způsobů, přinášíme další tipy na jídla pro celou rodinu, která připravíte na jednom pekáči.

Květák: Zázračná zelenina, která je úspěšná v boji proti rakovině

Květák je s námi stovky let a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Má nespočet benefitů pro zdraví, můžete jej proměnit v polévku, chuťovku, svačinku, hlavní chod nebo přidat do salátů. Škoda že někteří znají květák jen ve smažené podobě, a navíc si jej z důvodu pracnosti, jakým je obalování, ani nepřipraví. Vařte s květákem častěji.