Vaření

Jak zpracovat přezrálé banány

Přezrálé banány – s tím se ve své domácnosti setkal snad každý z nás. Místo toho, abyste je vyhodili, můžete je využít k přípravě lahodných a zdravých pokrmů. Zde je několik kreativních způsobů, jak banány zpracovat.

21.11.2023

20 minut v kuchyni: Těstoviny z jedné pánve

Geniální řešení, když nemáte čas nebo chuť trávit čas v kuchyni. Nejenže si vystačíte s několika málo ingrediencemi, ale navíc spotřebujete pouze minimum nádobí. A během krátké chvilky už budete mít na stole teplý a lahodný oběd či večeři.

13.11.2023

Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!

Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.

7.11.2023

Jen se zakousnout: Upečte si chutné sušenky pro každou příležitost

Nezaberou příliš práce, přesto chutnají skvěle. Sušenky můžete vyrobit ve zdravé variantě nebo klidně trochu zhřešit. Výsledkem bude křupavá dobrota, která neudělá ostudu ke snídani, svačince i jako pohoštění pro hosty.

6.11.2023

Ze sklepa na talíř: Proměňte uskladněnou cuketu v lahodné jídlo

Zbyla vám ještě nějaká cuketa? Nenechávejte ji ležet ve sklepě. Dokud je ještě v kondici, můžete ji zpracovat v kuchyni. Přečtěte si několik tipů na oblíbené a chutné cuketové recepty, které zvládne každý.

24.10.2023