Vaření

Bylinková alchymie: Připravte si domácí limonády z čerstvých bylinek

Proměňte voňavou sklizeň z bylinkové zahrádky v lahodný nápoj, který se hodí pro slavnostní příležitosti i běžné popíjení. A nejenže si na něm pochutnáte, zároveň získáte léčivý elixír pro bystrou paměť, klidný spánek, dobré trávení či pročištění těla.

6.10.2023

Tajemství výroby palačinek: Jak na geniální placku z pánve

Vláčná, tenká a chutná placka patří k oblíbeným dobrotám, kterou milují nejen děti. Palačinky můžete připravit v nekonečném množství variací, a proto nikdy neomrzí. Naučte se je dělat jako opravdový šéfkuchař.

4.10.2023

Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům

První mrazíky se mohou objevit náhle a během okamžiku poničit poslední úrodu rajčat na zahrádce. Co ale s ještě nedozrálými zelenými rajčaty? Prozradíme, jak s nimi šikovně naložit.

27.9.2023

Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky

Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.

22.9.2023

Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat

S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.

14.9.2023