Vaření

Všestranný tuňák z konzervy: Do pomazánek, těstovin i smažených placiček

Mít ve spíži po ruce vždy alespoň jednu či raději dvě konzervy tuňáka se vyplatí. Hravě je totiž proměníte v plnohodnotnou, rychlou, levnou a zároveň i lahodnou svačinku nebo večeři.

9.8.2023

Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba

Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.

Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť

Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.

4.8.2023

Už zase nechce ven. Jak správně vybrat formu na pečení?

Bábovka, která nejde vyklopit, špatně nakynuté české buchty nebo chléb, který se při vytáhnutí z formy láme. Na vině nemusí být recept nebo pečící trouba. Někdy je to špatně zvolenou formou. Poradíme vám, jak vybrat formu na pečení i které materiály pečících forem vám přípravu usnadní.

Suchá a bez chuti? Už nikdy. Šťavnaté recepty z kuřecích prsou

Kuřecí maso je oblíbené a kuřecí prsa se doporučují jako lehce stravitelný pokrm s minimem tuku a velkým množstvím bílkovin. Prozradíme vám recepty na šťavnatá kuřecí prsa, inspirovat se můžete indickou nebo asijskou kuchyní.