Vaření

Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů

Ačkoliv nepatří zrovna k nejzdravějším ingrediencím, velká spousta receptů se bez něj zkrátka neobejde. A není třeba si ho úplně odpírat, stačí volit rozumnou míru a s konzumací to nepřehánět. Vydejte se s námi na sladkou cestu za různými druhy cukrů. Liší se od sebe složením, chutí i využitím v kuchyni.

19.7.2023

Dezerty do skleničky. Krásně barevné a připravené za pár minut

Domácí dezert můžete připravit už za pár minut, a přesto bude vypadat krásně. Vyzkoušejte jednoduché dezerty do skleniček. Většina z nich potřebuje jen pár ingrediencí. Poradíme vám dezerty pro děti, fitness dezerty i slavnostní dezerty. Všechny dezerty připravíte bez pečení.

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.

Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií

Dva plátky pečiva s rozmanitou náplní mezi nimi. Ze zdánlivě obyčejného jídla můžete vykouzlit chutnou, plnohodnotnou a zdravou snídani, která skvěle zasytí a dodá energii do nového dne. Příprava snídaňového sendviče je navíc jednoduchá a rychlá. A pokud po ránu i tak nestíháte, jednoduše se můžete do sendviče zakousnout při cestě do práce.

7.7.2023

Grilovací sezóna zahájena: Tipy na nejlepší přílohy, omáčky a nápoje ke grilovanému masu

Letní měsíce jsou tady a to znamená jediné – je čas na grilování! Bez ohledu na to, zda jste nadšený grilovací guru nebo začátečník, je jedna věc jistá: správné přílohy a omáčky mohou vaše grilované maso zvýraznit a vylepšit tak celkový chuťový zážitek. Pokud hledáte inspiraci, připravila jsem si pro vás několik skvělých tipů na přílohy, omáčky a nápoje, které udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek.

29.6.2023