Vaření
Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol
Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.
Všestranný tuňák z konzervy: Do pomazánek, těstovin i smažených placiček
Mít ve spíži po ruce vždy alespoň jednu či raději dvě konzervy tuňáka se vyplatí. Hravě je totiž proměníte v plnohodnotnou, rychlou, levnou a zároveň i lahodnou svačinku nebo večeři.
Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba
Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.
Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť
Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.
Už zase nechce ven. Jak správně vybrat formu na pečení?
Bábovka, která nejde vyklopit, špatně nakynuté české buchty nebo chléb, který se při vytáhnutí z formy láme. Na vině nemusí být recept nebo pečící trouba. Někdy je to špatně zvolenou formou. Poradíme vám, jak vybrat formu na pečení i které materiály pečících forem vám přípravu usnadní.