Vaření

Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?

Některá cibule je česnekem, česnek je vlastně pórkem. Vyznáte se v druzích cibule a česneku?

Na otázku, jaké znáte druhy cibule, by většina odpověděla: žlutá, červená a lahůdková. Ještě horší je obecné povědomí o druzích česneku. Ten mnozí dokáží rozlišit jen na český a čínský. Jaké jsou druhy cibule a česneku a která kuchyňská úprava je pro konkrétní druh vhodná?

Dobrota na party či i k televizi? Sáhněte po cibuli!

Dobrota na party či i k televizi? Sáhněte po cibuli!

Připravte svým přátelům netradiční cibulové pohoštění, které potěší jejich chuťové pohárky. Kromě oblíbených cibulových kroužků můžete cibuli hodit na gril, naplnit ji lahodnou směsí nebo z ní vykouzlit dip, který dodá obyčejným chipsům nový rozměr.

Jitka Kučová
22.5.2023
Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví

Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví

Italové ho milují. A jeho kouzlu snadno propadnete i vy. Připravte si z oregana třeba rajčatovou omáčku, pesto nebo salát. Prozradíme také, s jakými zdravotními neduhy dokáže zatočit, a jak si vyrobit vlastní oreganový olej.

Jitka Kučová
17.5.2023
Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen

Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen

Jarní přírodu zdobí žlutými hvězdami, které září do dálky. Pampeliška je takřka všude kolem nás, přesto ji často přehlížíme. A je to veliká škoda. Ukrývá totiž cenné látky, po kterých nejen naše játra zoufale touží. Naučte se využít pampelišku od půvabných květů až po kořen ukrytý pod zemí.

Jitka Kučová
12.5.2023
Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy

Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy

Vyrobit vlastní bramborové chipsy trvá o něco déle než otevřít sáček s těmi kupovanými. Vynaložené úsilí se ale vyplatí. Naučte se připravovat bramborové chipsy v troubě, horkovzdušné fritéze, mikrovlnce i na pánvi.

Jitka Kučová
3.5.2023