Vaření

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Od běžné rýže ji poznáte na první pohled. Zrna jsou delší a mají tmavou barvu. Uvnitř ukrývají nejedno překvapení, jsou totiž doslova plné cenných mikroživin. A protože se kromě toho pyšní také příjemnou a plnou chutí, vyplatí se vzít divokou rýži v kuchyni na milost.

Jitka Kučová
9.6.2023
Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

Fazole jsou jedním z nejcennějších zdrojů rostlinných bílkovin, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Možná vás ale odrazuje zdlouhavé vaření a raději sáhnete po plechovce. Anebo je nepoužíváte vůbec kvůli obavě z nadýmání. Přečtěte si, jak si s nimi v kuchyni poradit.

Jitka Kučová
8.6.2023
Voňavá majoránka: Všestranný kulinářský expert s benefity

Voňavá majoránka: Všestranný kulinářský expert s benefity

Drobná bylinka s pronikavou vůní a lahodnou chutí je oblíbeným zeleným kořením. Jídlo nejenom krásně dochutí a provoní, ale zároveň má úžasný přínos pro lidské zdraví. Užijte si její chuť a zdravotní pozitiva třeba ve formě bylinkového másla nebo voňavého čaje.

Jitka Kučová
7.6.2023
10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

Na první pohled podceňovaní pomocníci. Přesto můžete s bylinkami v kuchyni doslova zazářit. Jídlu propůjčí nový rozměr a vyladí ho k dokonalosti. Seznamte se se základními bylinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Všechny mají příjemnou chuť i aroma, přesto je každá z nich jedinečná.

Jitka Kučová
5.6.2023
Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?

Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?

Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.

Jitka Kučová
31.5.2023