Vaření

Zelená, modrá, červená. Umíte používat správný typ mouky podle hrubosti zrna?

Pšeničná mouka je v mnoha domácnostech stále základní ingrediencí při vaření a pečení. Rozdělení na hladkou, polohrubou a hrubou jistě znáte, ale umíte používat hrubost mouky správně? Víte, kdy sáhnout po hladké, polohrubé a hrubé mouce nebo co znamená číslo za písmenem T na obalu mouky?

Vyměňte čokoládu za vysočinu. Připravte na oslavu slaný dort

Dětská oslava se neobejde bez krásně zdobeného sladkého dortu. Když ale přijde na oslavu dospělých, sladký dort není vždy tím, co by jim udělalo radost. Ke slovu se dostávají slané dorty v nejrůznějším zpracování. Poradíme vám základní postupy k vytvoření slaného dortu za studena i pečeného.

Tajemství dokonale křupavých domácích hranolek

Připravte si domácí hranolky tak, že ty kupované mražené už nebude chtít. Hravě vykouzlíte chutné a krásně křupavé hranolky, po kterých se Ihned zapráší. A pokud dáváte přednost zdravější kuchyni, prozradíme, jak je udělat úplně bez tuku.

13.4.2023

Připravte koledníkům dokonale uvařená vejce

Vejce představují nedílnou součást velikonočních svátků. Symbolizují vznik nového života a znovuzrození, jsou kouzelnou dekorací a samozřejmě i tradiční odměnou pro koledníky. Připravte si pro ně velikonoční vejce, která budou mít nejenom atraktivní obal, ale také perfektně uvařený vnitřek.

7.4.2023

Citrony došly? Netvařte se kysele, v receptech je můžete nahradit

Zjistili jste až v průběhu vaření, že vám chybí citrony, které v receptu potřebujete? O jejich charakteristickou kyselost se zcela připravit nemusíte. Vlastnosti čerstvé citronové šťávy nebo kůry dokážou zastoupit některé alternativní ingredience.

6.4.2023