Vaření

Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.

Jitka Kučová
10.3.2023
Lahoda z pekáče: Jak na nejchutnější pečený česnek

Lahoda z pekáče: Jak na nejchutnější pečený česnek

Připravte si česnek tak, jak ho ještě neznáte. Stačí vám pouze několik ingrediencí, při přípravě se rozhodně nezapotíte a přibližně za půl hodiny se již můžete těšit na lahodnou pochoutku, která potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky.

Jitka Kučová
3.3.2023
Bulvový versus řapíkatý celer: Který je zdravější?

Bulvový versus řapíkatý celer: Který je zdravější?

O tom, že je konzumace zeleniny zdravá, snad nikdo nepochybuje. Jednotlivé druhy se však liší obsahem mikroživin, a proto je důležité zachovat pestrost na talíři. Jak si vede bulvový a řapíkatý celer? A máme po některém z nich sáhnout častěji?

Jitka Kučová
2.3.2023
Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

Bylinkové želé je v našich končinách prakticky neznámým pojmem. Pokud ho ale vyzkoušíte, snadno mu propadnete. Je zajímavým způsobem, jak zpracovat bylinky v kuchyni a proměnit je v netradiční delikatesu. Tu si poté vychutnáte třeba k masu nebo sýrovým mísám.

Jitka Kučová
1.3.2023
Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.

Jitka Kučová
16.2.2023