Vaření

Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.

Jitka Kučová
28.3.2023
Jak nahradit olivový olej v kuchyni

Jak nahradit olivový olej v kuchyni

Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.

Jitka Kučová
24.3.2023
Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.

Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.

Jitka Kučová
15.3.2023
Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.

Jitka Kučová
14.3.2023