Vaření

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.

Jitka Kučová
20.12.2022
Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

Svěží zelené lístečky lákají k zakousnutí. Bazalku je navíc možné pěstovat po celý rok, stačí rostlince najít vhodné místečko třeba doma za oknem. Poté můžete využít její potenciál na maximum. Co chutného se z ní dá připravit, a jak si ji nasušit do zásoby?

Jitka Kučová
19.12.2022
Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý

Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý

Dokonce i obyčejný ocet můžete pozvednout na vyšší úroveň a vyčarovat z něj opravdovou delikatesu. Poté s ním skvěle dochutíte třeba oblíbený zeleninový salát. A jestliže pro něj najdete krásnou sklenici nebo láhev, rázem ho proměníte v originální dárek pro své blízké.

Jitka Kučová
16.12.2022
Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou

Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.

Jitka Kučová
13.12.2022
Polevy na vánoční cukroví 5 x jinak

Polevy na vánoční cukroví 5 x jinak

Zabalte vánoční cukroví do polevy, která ho nejenom úžasně ozdobí, ale také dochutí. A protože předvánoční čas je pro spoustu hospodyněk hektický, připravili jsme si pro vás recepty na polevy, které jsou hotové během pouhé chviličky. Vyzkoušet můžete citronovou, bílkovou, skořicovou, žloutkovou nebo osvědčenou čokoládovou polevu.

Jitka Kučová
9.12.2022