Vaření
Blízká i vzdálená, slovenská kuchyně. Ochutnejte ji
Rozdíly mezi českou a slovenskou kuchyní tu byly vždy, ale za poslední dvě dekády se nám slovenská kuchyně vzdálila ještě více. Znáte speciality slovenské kuchyně? V čem je slovenská kuchyně výjimečná a jakými nejoblíbenějšími recepty se můžeme inspirovat? Odpovíme vám představením slovenské kuchyně.
Co s přemírou jablek? Vyzkoušejte skvělé recepty na sladké i slané pokrmy
Máte velkou úrodu jablek? Co s nimi? Poradíme vám pár tipů a receptů, jak je zpracovat. Můžete si vyrobit skvělé nápoje, koláče i slaná jídla.
Pečení s jinou příchutí. Zkuste koláče naslano
Gruzínská, anglická a francouzská kuchyně jsou skvělou inspirací pro slané koláče. Až vás omrzí listové těsto se sýrem a kečupem, pusťte se do světových slaných koláčů a vyzkoušejte nejrůznější obměny.
Mlsání trochu jinak: Jak připravit domácí nutellu
I mnozí dospělí nedají dopustit na sladkou snídani či svačinku. Také se vám sbíhají sliny při představě čerstvých palačinek či voňavých vaflích potřených nutellou? Výtečnou čokoládovou pomazánku z lískových oříšků si můžete připravit dokonce sami doma. A klidně i ve veganskou nebo v odlehčené verzi s ovocem.
Čím při vaření a pečení nahradit máslo? Známe levnější i zdravější alternativy
Tradiční česká rodinka a oblíbené pokrmy naší kuchyně. Kdybychom si představili týden s teplým obědem a teplou večeří, k tomu pár pečených dezertů, budeme na spotřebě několika kostek másla. K tomu je třeba přičíst i spotřebu sádla a oleje. Jak při vaření a pečení nahradit máslo? Jsou zdravější nebo levnější varianty?