Vaření

Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

Je to lesklé, chutné a třese se to: Připravte si bylinkové amarouny

Bylinkové želé je v našich končinách prakticky neznámým pojmem. Pokud ho ale vyzkoušíte, snadno mu propadnete. Je zajímavým způsobem, jak zpracovat bylinky v kuchyni a proměnit je v netradiční delikatesu. Tu si poté vychutnáte třeba k masu nebo sýrovým mísám.

Jitka Kučová
1.3.2023
Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.

Jitka Kučová
16.2.2023
Drobné občerstvení pro hosty může být chutné i zdravé. Vyzkoušejte nové recepty

Drobné občerstvení pro hosty může být chutné i zdravé. Vyzkoušejte nové recepty

Pařížský salát, obložený talíř s uzeninou či řízečky jsou klasikou a tradiční součást studeného pohoštění pro hosty. Ukážeme vám, že pochoutky pro různé oslavy můžete připravit chutně, stylově a hlavně zdravě. Poznejte zdravé jednohubky, kanapky a dipy.

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.

Jitka Kučová
31.1.2023
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.