Vaření
Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý
Dokonce i obyčejný ocet můžete pozvednout na vyšší úroveň a vyčarovat z něj opravdovou delikatesu. Poté s ním skvěle dochutíte třeba oblíbený zeleninový salát. A jestliže pro něj najdete krásnou sklenici nebo láhev, rázem ho proměníte v originální dárek pro své blízké.
Jak na nejlepší pečené brambory, které se vždy povedou
Jejich kouzlo tkví v jednoduchosti a všestrannosti. Jsou vynikající přílohou, ale snadno z nich vytvoříte i samostatný chod, za který se nebudete muset stydět. Pečené brambory s krásně křupavou slupkou a nadýchaným měkkým vnitřkem jsou zkrátka nepřekonatelné. Prozradíme, jak je správně připravit.
Polevy na vánoční cukroví 5 x jinak
Zabalte vánoční cukroví do polevy, která ho nejenom úžasně ozdobí, ale také dochutí. A protože předvánoční čas je pro spoustu hospodyněk hektický, připravili jsme si pro vás recepty na polevy, které jsou hotové během pouhé chviličky. Vyzkoušet můžete citronovou, bílkovou, skořicovou, žloutkovou nebo osvědčenou čokoládovou polevu.
Zaplňte diář vánočním pečením. Prozradíme vám správný čas pečení oblíbených druhů cukroví
Vánoční pečení má svá pravidla. Některé druhy je třeba péct s předstihem, jiné vydrží jen pár dní. Harmonogram vánočních příprav je třeba dodržet i u výroby krémů. Prozradíme vám, jak naplánovat vánoční pečení.
Kvíz: Vyznáte se v kulinářských pojmech? Zkuste si udělat kvíz
Připravili jsme pro vás kvíz s pojmy, se kterými se můžete setkat každý den, ať už vaříte doma podle receptu nebo jste jen vyrazili do restaurace. Schválně zkuste, jestli je poznáte všechny.