Vaření
Hřejivá skořice: Jídlu vdechne novou chuťovou dimenzi
Skořice je mezi ostatním kořením tak trochu jako vznešená dáma. Její sladká dřevitá chuť a pronikavá vůně dodá moučníkům a dezertům luxusní nádech. A kouzlit dokáže nejenom s našimi chuťovými pohárky, ale dokonce i se zdravím. Poradí si mimo se zvýšenou hladinou cukru v krvi.
Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé
Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.
3 bleskové recepty z medvědího česneku
Zelený poklad z vlhkých listnatých lesů se těší nebývalé popularitě. Stále více lidí vyráží v brzkém jaru na sběr voňavých zelených lístků a domů si odnáší bohatou úrodu. Pokud si lámete hlavu, jak medvědí česnek zpracovat, můžete se inspirovat následujícími recepty. Prozradíme i to, čím je tato bylinka prospěšná zdraví.
Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše
Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.
Jak nahradit olivový olej v kuchyni
Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.