Vaření

Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen

Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen

Jarní přírodu zdobí žlutými hvězdami, které září do dálky. Pampeliška je takřka všude kolem nás, přesto ji často přehlížíme. A je to veliká škoda. Ukrývá totiž cenné látky, po kterých nejen naše játra zoufale touží. Naučte se využít pampelišku od půvabných květů až po kořen ukrytý pod zemí.

Jitka Kučová
12.5.2023
Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy

Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy

Vyrobit vlastní bramborové chipsy trvá o něco déle než otevřít sáček s těmi kupovanými. Vynaložené úsilí se ale vyplatí. Naučte se připravovat bramborové chipsy v troubě, horkovzdušné fritéze, mikrovlnce i na pánvi.

Jitka Kučová
3.5.2023
Jak na přírodní barvení jídel bez éček

Jak na přírodní barvení jídel bez éček

Práškové a gelové potravinářské barvy dokážou vykouzlit paletu intenzivních odstínů, jejich složení ale nezřídka vzbuzuje rozpaky. Dobroty na talíři však můžete obarvit i šetrně a přírodní cestou. Prozradíme, jak dosáhnout krásných barev bez umělých přísad.

Jitka Kučová
2.5.2023
Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos

Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos

Stačí jediný krok navíc, který zabere sotva pár minut, a strouhaný kokos získá mnohem zajímavější vlastnosti. Zapomeňte na sypání strouhaného kokosu ze sáčku přímo do těsta. Prozradíme, jak probudit jeho skrytý potenciál.

Jitka Kučová
30.4.2023
Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete

Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete

Dříve jsme hledali jejich názvy ve slovnících, dnes si pomalu klestí cestu na náš stůl. Poznejte netradiční formy příloh, které utuží zdraví, sníží cholesterol a pomáhají s hubnutím. Poradíme s přípravou a představíme recepty z kuskusu, bulguru a quinoy.