Vaření
Zakousněte se do zdraví: Jak zpracovat pampelišku od květů až po kořen
Jarní přírodu zdobí žlutými hvězdami, které září do dálky. Pampeliška je takřka všude kolem nás, přesto ji často přehlížíme. A je to veliká škoda. Ukrývá totiž cenné látky, po kterých nejen naše játra zoufale touží. Naučte se využít pampelišku od půvabných květů až po kořen ukrytý pod zemí.
Křupavé nebe na jazyku: Oslňte hosty domácími chipsy
Vyrobit vlastní bramborové chipsy trvá o něco déle než otevřít sáček s těmi kupovanými. Vynaložené úsilí se ale vyplatí. Naučte se připravovat bramborové chipsy v troubě, horkovzdušné fritéze, mikrovlnce i na pánvi.
Jak na přírodní barvení jídel bez éček
Práškové a gelové potravinářské barvy dokážou vykouzlit paletu intenzivních odstínů, jejich složení ale nezřídka vzbuzuje rozpaky. Dobroty na talíři však můžete obarvit i šetrně a přírodní cestou. Prozradíme, jak dosáhnout krásných barev bez umělých přísad.
Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos
Stačí jediný krok navíc, který zabere sotva pár minut, a strouhaný kokos získá mnohem zajímavější vlastnosti. Zapomeňte na sypání strouhaného kokosu ze sáčku přímo do těsta. Prozradíme, jak probudit jeho skrytý potenciál.
Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete
Dříve jsme hledali jejich názvy ve slovnících, dnes si pomalu klestí cestu na náš stůl. Poznejte netradiční formy příloh, které utuží zdraví, sníží cholesterol a pomáhají s hubnutím. Poradíme s přípravou a představíme recepty z kuskusu, bulguru a quinoy.