Vaření

Drobné občerstvení pro hosty může být chutné i zdravé. Vyzkoušejte nové recepty

Drobné občerstvení pro hosty může být chutné i zdravé. Vyzkoušejte nové recepty

Pařížský salát, obložený talíř s uzeninou či řízečky jsou klasikou a tradiční součást studeného pohoštění pro hosty. Ukážeme vám, že pochoutky pro různé oslavy můžete připravit chutně, stylově a hlavně zdravě. Poznejte zdravé jednohubky, kanapky a dipy.

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.

Jitka Kučová
31.1.2023
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.

Jitka Kučová
20.12.2022
Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

Bazalka v kuchyni: Voňavé pohlazení ze Středomoří

Svěží zelené lístečky lákají k zakousnutí. Bazalku je navíc možné pěstovat po celý rok, stačí rostlince najít vhodné místečko třeba doma za oknem. Poté můžete využít její potenciál na maximum. Co chutného se z ní dá připravit, a jak si ji nasušit do zásoby?

Jitka Kučová
19.12.2022