Vaření

Tajemství dokonale křupavých domácích hranolek

Tajemství dokonale křupavých domácích hranolek

Připravte si domácí hranolky tak, že ty kupované mražené už nebude chtít. Hravě vykouzlíte chutné a krásně křupavé hranolky, po kterých se Ihned zapráší. A pokud dáváte přednost zdravější kuchyni, prozradíme, jak je udělat úplně bez tuku.

Jitka Kučová
13.4.2023
Připravte koledníkům dokonale uvařená vejce

Připravte koledníkům dokonale uvařená vejce

Vejce představují nedílnou součást velikonočních svátků. Symbolizují vznik nového života a znovuzrození, jsou kouzelnou dekorací a samozřejmě i tradiční odměnou pro koledníky. Připravte si pro ně velikonoční vejce, která budou mít nejenom atraktivní obal, ale také perfektně uvařený vnitřek.

Jitka Kučová
7.4.2023
Citrony došly? Netvařte se kysele, v receptech je můžete nahradit

Citrony došly? Netvařte se kysele, v receptech je můžete nahradit

Zjistili jste až v průběhu vaření, že vám chybí citrony, které v receptu potřebujete? O jejich charakteristickou kyselost se zcela připravit nemusíte. Vlastnosti čerstvé citronové šťávy nebo kůry dokážou zastoupit některé alternativní ingredience.

Jitka Kučová
6.4.2023
Hřejivá skořice: Jídlu vdechne novou chuťovou dimenzi

Hřejivá skořice: Jídlu vdechne novou chuťovou dimenzi

Skořice je mezi ostatním kořením tak trochu jako vznešená dáma. Její sladká dřevitá chuť a pronikavá vůně dodá moučníkům a dezertům luxusní nádech. A kouzlit dokáže nejenom s našimi chuťovými pohárky, ale dokonce i se zdravím. Poradí si mimo se zvýšenou hladinou cukru v krvi.

Jitka Kučová
5.4.2023
Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.

Jitka Kučová
4.4.2023