Vaření
Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma
Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.
Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma
Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.
Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně
Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.
S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku
Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.
Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách
Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.