Vaření

Máte rádi gumové bonbony? Vyrobte si vlastní! Jsou mnohem lepší a zdravější než kupované

Máte rádi gumové bonbony? Vyrobte si vlastní! Jsou mnohem lepší a zdravější než kupované

Podlehnete čas od času chuti na sladké? Chodí vaše děti každou chvíli s prosíkem, že by chtěly něco dobrého? Vyrobte si vlastní zdravé mlsání a co víc, zapojte do procesu i děti a kromě sladké odměny získáte i cenné společné zážitky při vaření.

Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to

Upečte si jedlé kaštany v mikrovlnce. Poradíme vám, jak na to

Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v období zimy. Podle postupně se objevujících pouličních stánků s na grilu praskajících kaštanů můžeme poznat, že se pomalu blíží svátky vánoční. Teplou zimní pochoutku si můžeme připravit i v pohodlí domova, například v mikrovlnné troubě.

Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.

Jitka Kučová
12.11.2022
Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.

Jitka Kučová
10.11.2022
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník

Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.

Jitka Kučová
9.11.2022