Vaření
Grilované maso chutná nejlépe s domácí omáčkou či dipem. Zapomeňte na kečup
Plátek kuřecího masa, marináda ze sáčku, kyselá okurka, kečup nebo hořčice. Ano, tak opravdu vypadaly počátky grilování v Česku. Dnes už jsme jistě dál, nakládání masa a zeleninové saláty jako přílohu jsme dotáhli k dokonalosti. Chybí jen výtečná domácí omáčka. Přinášíme tipy na oblíbené, doma připravené omáčky a dipy ke grilování.
Jsou krásné i chutné: Vyzkoušejte nejoblíbenější dortové polevy
Teprve až závěrečné ozdobení dortu mu propůjčí ten správný slavnostní vzhled. Prakticky žádný dort se proto neobejde bez potahovací hmoty nebo polevy. Tím získá nejenom vytříbenější chuťové vlastnosti, ale také mu to bude výtečně slušet.
Sójové maso: Klame názvem, překvapuje chutí. Jak správně sójové maso připravit?
Pro odlehčení jídelníčku vyzkoušejte pokrmy ze sójového masa. Pokud se jej naučíte správně připravovat, brzy vám zachutná. Stačí jednoduchá marináda a vykouzlíte zdravé pokrmy s vysokým obsahem bílkovin za pár drobných. Poradíme s přípravou sóji i těm, kteří se sójovým masem teprve začínají.
Chutné, zdravé, lehké. Pomazánky ke snídani, svačině i večeři
Pomazánky jsou příjemným doplněním jídelníčku a dá se vymyslet tisíc i více variant. Určitě neplatí, že jsou tučné a že musí obsahovat máslo, aby měly správnou konzistenci. Ukážeme vám pomazánky, které jsou lehké a zdravé. Jsou výbornou večeří i při redukční dietě.
Podzimní dýňové recepty: Pochutnat si na nich můžete na sladko i na slano
Dýně je úžasná potravina sytě žluté barvy, která se hodí nejen na Halloween jako ozdoba, ale také jako skvělé jídlo, které nejen chutná, ale také dobře vypadá.