Vaření
Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání
Plné skládky, vysoká inflace, lítost nad vyhozeným jídlem, šetření surovinových zdrojů. Důvody, proč zastavit plýtvání jídlem jsou různé. Přinášíme zajímavé tipy, jak spotřebovat zbytky v kuchyni a uvařit jídlo druháka. A někdy bude lepší než to první.
Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?
Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.
Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí
Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!
Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením
Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.
Křupavá granola: Ideální snídaně i chutná svačinka na cesty
Granola je sladkou a chutnou cereální snídaní, která potěší mlsný jazýček dětí i dospělých. Kromě toho skvěle zasytí, je nutričně bohatá a můžete si ji snadno připravit do zásoby. Pro své vlastnosti se perfektně hodí také jako vydatná svačinka, kterou lze přibalit s sebou kamkoliv na cesty či na výlet.