Vaření
Procházka přírodou a bohatství v košíku. Co vše můžete připravit ze šípků?
Rostou všude kolem lesních cest a jsou studnicí zdraví. Bolavý sběr se vám vyplatí. Ukážeme vám, jak připravit šípkové dobroty nabité vitamíny a posílit imunitu, představíme recepty na šípkové víno a likér. Jednoduchá je příprava šípkového oleje pro krásnou pleť. Vypravte se na podzim na sběr šípků.
Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby
Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.
Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě
Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
Nepečené dorty jsou rychlé a skvělé. Pusťte se do nich
Co by to byla za oslava bez chutného dortu? Jak si ale poradit v případě, kdy není po ruce trouba nebo když spěcháte? I tak vykouzlíte výborný dort. Možná lepší než ten z trouby. Pusťte se do dortů bez pečení.
Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi
Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.