Vaření

Grilovací sezóna zahájena: Tipy na nejlepší přílohy, omáčky a nápoje ke grilovanému masu

Grilovací sezóna zahájena: Tipy na nejlepší přílohy, omáčky a nápoje ke grilovanému masu

Letní měsíce jsou tady a to znamená jediné – je čas na grilování! Bez ohledu na to, zda jste nadšený grilovací guru nebo začátečník, je jedna věc jistá: správné přílohy a omáčky mohou vaše grilované maso zvýraznit a vylepšit tak celkový chuťový zážitek. Pokud hledáte inspiraci, připravila jsem si pro vás několik skvělých tipů na přílohy, omáčky a nápoje, které udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek.

Zuzana
29.6.2023
Není jedno, čím do toho říznete. Vyznejte se v kuchyňských nožích

Není jedno, čím do toho říznete. Vyznejte se v kuchyňských nožích

Krájení, porcování, vykosťování, drcení, sekání, plátkování. Každá dobrá hospodyňka ví, že zpracování surovin v kuchyni se bez kvalitního nože neobejde. A aby byla práce s nožem rychlá, efektivní a bezpečná, je třeba vybrat ten pravý. Kuchyňské nože se od sebe liší velikostí, čepelí i ostřím.

Jitka Kučová
26.6.2023
Připravte si domácí müsli. Zdravé, levné a vždy při ruce

Připravte si domácí müsli. Zdravé, levné a vždy při ruce

Müsli je synonymem zdravé snídaně, bohužel v obchodech můžete snadno sáhnout vedle a snídat produkt plný cukru, stabilizátorů a umělých dochucovadel. Jistě vás potěší zpráva, že si zásobu výborného müsli můžete připravit doma. Přinášíme tipy a recepty na domácí müsli.

Jak připravit zeleninu i pro zapřisáhlé odpůrce? Hoďte ji na plech!

Jak připravit zeleninu i pro zapřisáhlé odpůrce? Hoďte ji na plech!

Vydejte se na exkurz do světa pečené zeleniny. Během pečení získá úplně novou chuťovou dimenzi a často osloví i zapřisáhlé odpůrce zeleninových jídel. Její příprava je navíc až neuvěřitelně jednoduchá a rázem tak získáte zdravou, chutnou a křupavou přílohu.

Jitka Kučová
21.6.2023
Proplachujte, restujte, nemíchejte. Jak správně vařit rýži

Proplachujte, restujte, nemíchejte. Jak správně vařit rýži

Uvařit rýži se zdá na první pohled jako jednoduchý úkol. Přesto mnozí opakují stále stejné chyby. Výsledkem je tvrdá nebo rozvařená rýže. Není nutné mít rýžovar, pokud se naučíte rýži správně připravovat. Poradíme vám i pár osvědčených receptů s rýží.