Vaření

Tajemství výroby palačinek: Jak na geniální placku z pánve

Tajemství výroby palačinek: Jak na geniální placku z pánve

Vláčná, tenká a chutná placka patří k oblíbeným dobrotám, kterou milují nejen děti. Palačinky můžete připravit v nekonečném množství variací, a proto nikdy neomrzí. Naučte se je dělat jako opravdový šéfkuchař.

Jitka Kučová
4.10.2023
Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům

Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům

První mrazíky se mohou objevit náhle a během okamžiku poničit poslední úrodu rajčat na zahrádce. Co ale s ještě nedozrálými zelenými rajčaty? Prozradíme, jak s nimi šikovně naložit.

Jitka Kučová
27.9.2023
Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky

Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky

Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.

Jitka Kučová
22.9.2023
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat

Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat

S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.

Jitka Kučová
14.9.2023
Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy

Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy

Se začátkem školního roku přibyl úkol i rodičům, a to chystání školních svačin. Zatímco starší děti se už dost možná zvládnou obstarat samy, těm mladším je třeba svačinu do školy nachystat. Ideálně takovou, která neskončí v koši, dobře zasytí a dodá vitamíny i energii.

Jitka Kučová
11.9.2023