Vaření

Uzení masa a sýrů – co jste věděli, nevěděli a co byste rozhodně vědět měli

Uzení masa a sýrů je starobylá metoda konzervace potravin, která dává pokrmům výjimečnou chuť a aroma. Tato tradiční technika se používala již v pravěku, aby se potraviny uchovaly déle a byly snáze dostupné i v dobách nedostatku. Dnes je uzení oblíbeným způsobem, jak dodat pokrmům speciální chuťový zážitek. Zde je několik zajímavostí o uzení masa a sýrů, co jste možná nevěděli a co byste rozhodně měli vědět:

24.8.2023

Petrželová nať: Polévku ozdobí, strávníkům pročistí ledviny

V české kuchyni patří petrželová nať mezi běžné zelené koření. Obyčejná ale rozhodně není. Nejenže je její chuť jen stěží nahraditelná, ale také je ceněná pro léčivé vlastnosti. Potěší ledviny, zažívací ústrojí, krev, kosti, a dokonce i oči.

22.8.2023

Letní dezerty: lehké, osvěžující a snadné na přípravu

Letní měsíce jsou ideálním časem pro osvěžující dezerty, které dodají do našich jídelníčků lehkost a chuťovou rozmanitost. Při hledání letních dezertů je důležité zvolit takové, které jsou snadné na přípravu a využívají sezonních ingrediencí. Zde je několik nápadů na lehké, osvěžující a snadno připravitelné letní dezerty.

18.8.2023

Listové těsto: Jak si připravit domácí a co vše z něj můžeme vykouzlit

Listové těsto je pekařská dovednost, která vyžaduje trochu trpělivosti a praxe, ale její výsledky jsou ohromující. S křehkými a chutnými vrstvami těsta můžete vytvořit různé lahůdky, které si vychutnáte sami nebo je nabídnete rodině a přátelům. Takže neváhejte vyzkoušet přípravu domácího listového těsta a otevřete si brány kreativity ve vaší kuchyni!

17.8.2023

Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol

Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.