Vaření
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat
S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy
Se začátkem školního roku přibyl úkol i rodičům, a to chystání školních svačin. Zatímco starší děti se už dost možná zvládnou obstarat samy, těm mladším je třeba svačinu do školy nachystat. Ideálně takovou, která neskončí v koši, dobře zasytí a dodá vitamíny i energii.
Nahraďte cukr přirozeně
Nadměrná konzumace cukru může vést k mnoha zdravotním problémům, jako je například obezita, diabetes, srdeční choroby či zubní kaz. Existuje však mnoho přirozených sladidel, která mohou nahradit běžný cukr a zároveň dopřát pokrmům sladkou chuť.
Ocet: Tajný pomocník pro lepší chuť, zdraví a úklid domácnosti
Ocitnutí se v kuchyni může být pro mnoho lidí zdrojem stresu a nedostatečného sebevědomí. Často však stačí jednoduchý trik, kterým je přidání octu do vašich jídel. Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste vařili jídlo, které nebylo úplně podle vašich představ a chtěli jste mu dodat něco navíc? Ocet může být tím kouzelným prvkem, který dokáže vašemu jídlu dodat chuť a zlepšit jeho stravitelnost.
Mistrovská technika: Tipy a triky od profesionálních kuchařů
Když vkročíte do kuchyně profesionálního kuchaře, okamžitě vás obklopí závan vůní a atmosféra plná úžasné energie. Za každým mistrovským pokrmem stojí nejen kvalitní suroviny, ale také technika a zkušenosti, které kuchaři získali během let. V tomto článku si ukážeme některá tajemství kulinářských mistrů, abyste mohli zdokonalit své dovednosti a přinést do své kuchyně špetku profesionality.