Vaření
Tyto skvělé dipy nahradí kalorickou majonézu
Spojením vajec a rostlinného oleje vznikne jedinečná a lahodná omáčka s všestranným využitím. Ale také vysoce kalorická, tučná a zejména v letních dnech dokonce riziková potravina. Pokud toužíte po změně, existuje řada zajímavých způsobů, jak majonézu v receptu nahradit.
Vůně z trouby: Jak na lahodná pečená jablka
V chladných podzimních a zimních dnech čerstvě upečená jablka tělo krásně prohřejí. A nejen je, nasládlá chuť se skořicí totiž zaručeně potěší chuťové buňky. Naučte se připravovat pečená jablka plněná, stejně jako jednoduše rozkrájená na plátky či kostičky.
Jak zpracovat přezrálé banány
Přezrálé banány – s tím se ve své domácnosti setkal snad každý z nás. Místo toho, abyste je vyhodili, můžete je využít k přípravě lahodných a zdravých pokrmů. Zde je několik kreativních způsobů, jak banány zpracovat.
20 minut v kuchyni: Těstoviny z jedné pánve
Geniální řešení, když nemáte čas nebo chuť trávit čas v kuchyni. Nejenže si vystačíte s několika málo ingrediencemi, ale navíc spotřebujete pouze minimum nádobí. A během krátké chvilky už budete mít na stole teplý a lahodný oběd či večeři.
Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!
Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.